Pyhimys nousee Suomen virallisella listalla Vain elämää -ohjelman ansiosta

Tero Ahonen

Numeroiden valossa tv-ohjelman tähdistä kiinnostuneimpia ollaan Pyhimyksen tekemisistä.

Vain elämää on toiminut ponnahduslautana uudelle levelille sellaisille ”kiintiöräppäreille” kuten Cheek ja Mikael Gabriel. Tämän kauden räppärinä on Pyhimys, jonka sanataiteen voisi kuvitella olevan hankalammin lähestyttävää kuin edellä mainittujen miesten.

Suomen virallista listaa silmäilemällä käy kuitenkin selväksi, että Pyhimys kiinnostaa. Räppärin oma Tapa poika -albumi on ollut albumilistalla ilmestymisestään (viikko 9/2018) lähtien, mutta luonnollinen laskusuunta kääntyi nousuun televisio-ohjelman alettua: sijalta 17 sijalle 11, sitten 9 ja nyt 7.

Pyhimys on myös vastannut niistä Vain elämää -versioista, jotka ovat listoille nousseet. Tämän viikon singlelistalla Ellinooran Nartut-kappaleesta tehty Mulkut on sijalla 2 ja Teflon Brothersin versio Anne Mattilan Perutaan häät -biisistä löytyy sijalta 5. Topkymppiin mahtuu ainoastaan yksi toinen Vain elämää -veto: Ellinooran Rasmus-cover Funeral Song.

Viime perjantaina ohjelmassa nähtiin Pyhimyksen päivä, ja Evelinan Klosetti, Tuure Kilpeläisen Jättiläinen ja Ellinooran Aina ku Aira ovat pärjänneet Spotifyssa hyvin – jää nähtäväksi, nousevatko ne myös Suomen viralliselle singlelistalle.