Pyhimys jatkaa soolouraansa kahden vuoden tauon jälkeen – kuuntele uutuussingle!

Kira Hagström

Helsinkiläisartistin jakama gif-animaatio enteili Vestan kanssa tehtyä Kynnet, kynnet -kollaboraatiota.

Sosiaalisen median pyhimysteeri on ratkennut: Pyhimys palaa kahden vuoden tauon jälkeen soolomateriaalin pariin. Muun muassa Teflon Brothers ja Ruger Hauer -kokoonpanoista tunnettu musiikkimaailman moniosaaja herätti viime perjantaina keskustelua sosiaalisessa mediassa kryptisellä gif-animaatiolla. Sen salaisuus paljastui eilen, kun helsinkiläisartisti tiedotti julkaisevansa uuden Kynnet, kynnet -kappaleen. Tänään ilmestyneellä singlellä on mukana suuressa nousukiidossa oleva Vesta, joka on sainattu DJPP:n luotsaamalle Etenee Recordsille.

– On hyvä, jos uusi biisi yllättää, koska eniten vieroksun musiikissa sitä, että se on jotenkin liukuhihnatavaraa. Tämä pätee kaikkiin projekteihin joissa olen mukana, mutta toki osa jutuista tehdään kevyemmällä otteella. Pyhimys-julkaisuille pitää aina olla joku erityinen syy ja hetki, ja nyt koen taas, että on aika viedä tätä juttua uudelle tasolle. Jollain tavalla Pettymys oli levynä, kuten nimikin sen kertoo, katsomista taaksepäin ja yhtymäkohtia oli niin tekstillisesti kuin musiikillisestikin aiempiin levyihin jonkin verran. Nyt on aika tehdä taas uutta ja itsellä on selkeä visio siitä, mitä Pyhimys on vuonna 2018, artisti kommentoi.

Pyhimyksen tähänastiseen katalogiin kuuluu yhteensä yhdeksän studioalbumia, joista viimeisin julkaistiin elokuussa 2015. Seuraavan soolokeikkansa hiphop-kulttuurin moniottelija tekee 7. lokakuuta Lappeenrannassa, jossa hän esiintyy samana iltana myös Teflon Brothersin kanssa. Tapahtuman löydät täältä.