Pyhimyksen uusi single ei peittele inspiraationlähteitään – mukana vierailee myös Figaro

Ari Virem

Keikkatauolle jäänyt Pyhimys julkaisi uutta musiikkia.

Loppuunmyydyn Helsingin jäähallikeikan jälkeen esiintymisestä taukoa ottava Pyhimys on julkaissut uuden kappaleen.

Uudella Kemiaa-kappaleella Pyhimys ja mukana vieraileva Figaro puhuvat mutkikkaista ihmissuhteista kemiaan liittyvillä kielikuvilla, joihin on ammennettu inspiraatiota Breaking Bad -sarjan tiimoilta. Myös singlen kansi- ja promokuvaosastoon on haettu sitä kuuluisaa särmää suoraan menestyssarjasta. Singlen ympärille rakennettu visuaalinen maailma on ohjaaja Ari Viremin käsialaa.

”Pyhimys oli mukana mun debyytti-EP:llä, joten yhteistyön jatkaminen oli vaivatonta ja luontevaa. Pyhimyksellä oli hieno tapa laajentaa aihetta, joka syntyi kertsini pohjalta. Visuaaleja oli myös elämys kuvata, räjähdykset ja kaikki”, Figaro kertoo.

Tyyliltään Pyhimyksen uusi kappale ei välttämättä istu siihen kokonaisuuteen, missä artisti on totuttu näkemään – mikä vaikuttaisi passaavan ainakin artistille itselleen oikein mainiosti:

”Nykymusassa on hieno puoli se, että artistibrändi ei täydy olla niin sitova, vaan yhteisbiiseillä päästään kartottamaan aluetta, joka ei lähtökohtasesti kuulosta kummankaan aiemmin julkaistulta musiikilta. Itse vaan tykkäsin kuunnella tätä alusta asti, mutta en toki yhtään osaa ennustaa miten muut tämän ottavat, saati näkevät osana mun profiilia. Tässä kohtaa se ei oo onneksi kovin vakavaakaan.”

Sooloprojektistaan pitkää keikkataukoa pitävä Pyhimys keskittyy parhaillaan uuden musiikin luomiseen. Uuden kappaleen voi ottaa kuunteluun alta.