Pyhimyksen juhlakonsertti siirtyi ensi vuoden puolelle

Tero Ahonen

Vuodelle 2022 lykätyn keikan jälkeen on luvassa määrittelemättömän pituinen tauko.

Alkujaan ensi kuulle kaavailtu, Pyhimyksen 40-vuotispäivää juhlistava Pyhimys isona -konsertti on päätetty lykätä myöhemmäksi.

Pandemiatilanteen vuoksi Hartwall-areenalla pidettävän juhlakonsertin uudeksi päivämääräksi on annettu lauantai 22. lokakuuta 2022. Konsertin siirtämisellä halutaan varmistaa, että suuresta yleisötapahtumasta päästäisiin nauttimaan turvallisesti ilman rajoituksia.

”Aluehallintoviraston uusissa määräyksissä turvavälien poistumisesta huolimatta ei edelleenkään ole takeita, että lähes loppuunmyyty konserttimme olisi mahdollista toteuttaa tänä syksynä nykyisillä rajoituksilla. Nykyinen päätös sallii vain 50 prosentin henkilömäärän. Näin mittavaa suurkonserttia ei voida järjestää muuta kuin 100-prosenttisella kapasiteetilla, jonka vuoksi uusi keikkapäivä on välttämätön”, kertoo konsertin vastaavan tuottaja Nelonen Media Liven Marko Salo.

Myös Pyhimys itse on antanut muutaman sanan keikan siirtymisestä ja vahvisti samalla jäävänsä keikan jälkeen määrittelemättömälle tauolle.

”Toki tiedettiin, että riski on olemassa, vaikka vuosi tuntuikin suhteellisen pitkältä ajalta saada olosuhteet kuntoon isojakin konsertteja varten. Vuosi meni kuitenkin nopeasti, joten vaikka en voi sanoa, että siirtäminen olisi tullut täysin puskista, niin on se silti valtaisa pettymys. Uuden tilanteen edessä järjestelen ensi vuoteni uudestaan siten, että se tähtää suunniteltuakin laadukkaampaan konserttiin syksyllä 2022, jonka jälkeen jään määrittelemättömälle keikkatauolle.”

Tämän vuoden perutulle konsertille ostetut liput käyvät vuoden 2022 konserttiin sellaisenaan. Lippujen palautus onnistuu 23. lokakuuta 2021 asti. Lipunmyyntiä hoitaa Ticketmaster.