Puolialastoman feministiräppärin kuvia jaettiin sosiaalisessa mediassa – taustalla tärkeään aiheeseen pureutuva poikkitaiteellinen projekti

Adikia herättää huomiota.

Sosiaalisessa mediassa on tällä viikolla saattanut törmätä kuviin, joissa Pianomiehen ja Särren levy-yhtiölle Rutilukselle kiinnitetty rap-tulokas Adikia nähdään puolialastomana. Mistään ihan satunnaisista sekoilukuvista ei kuitenkaan ole kyse, sillä artisti on itse jakanut kuvia virallisella artistisivullaan Facebookissa ja Instagramissa. Kuvat näet alta.

Mistä paljastavissa kuvissa on kyse? FUM.FI päätti ottaa yhteyttä artistiin asian tiimoilta.

Adikian mukaan hänen molemmat musiikkivideonsa ohjannut Miikka Lommi on kuvannut jo jonkin aikaa eri-ikäisiä naisia GirlsandBoysonSuomifilmi-projektiin. Rap-artistin jakamat kuvat ovat siis making of -otoksia Lommin projektista, jossa hän toimii yhtenä malleista.

– GirlsandBoysonSuomifilmi on body positive -projekti, joka käsittelee kehollisuutta ja yksilön suhtautumista omaan henkilökohtaiseen seksuaalisuuteen. Projekti tutkii alastomuuden tabuja ja sitä miten niitä käsitellään 80-luvun pop-estetiikassa verrattuna 2018 Instagram-kuvastoon, Lommi avaa.

Brownsand Brothers -kokoonpanossakin DJ Slow:n kanssa aikoinaan vaikuttaneen ohjaajan mukaan body shaming -ilmiö on tällä hetkellä ajankohtainen. Suomeksi kehosyyllistämistä tarkoittavalla käsitteellä viitataan lihavuutta vastaan hyökkäämiseen tai muuhun ”oikeanlaisen” kehon normien vahtimiseen.

– Siitä kärsivät sekä naiset että miehet. Kenenkään ei tulisi kommentoida toisen kehoa ja edesauttaa vääristynyttä minä- tai kehokuvaa. Sekä positiivinen että negatiivinen kommentointi ruokkii kehokeskeisyyttä ja tabut on ja pysyy, Lommi jatkaa.

Projektista on tulossa näyttely, jossa on ainakin Lommin ottamia valokuvia ja kuvataiteilijan koulutuksen saaneen Adikian maalauksia. Kävi täällä -EP:n lokakuussa julkaisseen artistilupauksen on tarkoitus maalata samoja malleja, joita esiintyy myös valokuvissa.

– Projekti elää vielä ja siihen tulee mukaan mahdollisesti myös videota ja muuta poikkitaiteellista, esimerkiksi tanssia, Adikia päättää.