Progebändin uusi single ”iskee kuin potku nivusiin”

Aki-Pekka Sinikoski

Wöyh! julkaisi tauon jälkeen uutta musiikkia.

Progekokoonpano Wöyh! palaa levytystauoltaan uudella singlellään Ukemi Tatami Totemi Tatami, joka on juuri julkaistu. Kyseessä on ensimmäinen single Wöyh!in tulevalta studiolevyltä IV, joka julkaistaan Kaskelotti Records -levymerkillä tammikuun lopussa 2021.

Antti ja Jussi Hyyrysen vuonna 2011 perustama progressiivisen rockin kokoonpano on saavuttanut vankan fanikunnan vuosien saatossa. Suurin syy suosioon on varmasti heidän itsevarma woyöhämäinen asenteensa. Uuden levyn kappaleet ovat Jussi ja Antti Hyyrysen sävellyksiä ja osa kappaleista perustuu Antti Hyyrysen ensimmäisiin demoihin vuodelta 1995.

Wöyh!issä soittavat Jussi Hyyrysen (laulu, kitara) ja Antti Hyyrysen (basso, laulu) lisäksi Anssi Nykänen (rummut) ja Antti Pitkäjärvi (koskettimet). Uudella levyllä vierailee myös saksofonisti Timo Lassy. Nykänen ja Pitkäjärvi ovat arvostettuja sessiomuusikoita, Antti Hyyrynen on Stam1nan laulaja-kitaristi ja Jussi Hyyrynen muistetaan YUPin kitaristina. Nykyään hän työskentelee päivystyslääkärinä.

Ensimmäistä singleään Jussi Hyyrynen kommentoi tiedotteessa seuraavasti: ”Olemme päättäneet vallata diskojen tanssilattiat wöyhörytmeillämme. Ukemi Tatami Totemi Tatami iskee kuin potku nivusiin”.

IV-albumi julkaistaan boksina, joka sisältää triplefolder-vinyylin ja cd-levyn. Levy julkaistaan myös digitaalisesti.