Profeetat ja Paleface antavat propsit yhdelle suomalaisen hiphopin tärkeimmistä instituutioista – lopputulos on tinkimätön bängeri

Kolmikko kohtasi toisensa useaan otteeseen Pipefest-tapahtumassa vuosina 2001-2016.

Profeetat eli Cheek ja Elastinen paiskasivat kättä Palefacen kanssa ja julkaisivat uuden singlen nimeltä Pipefest. Kappale on kunnianosoitus uraauurtavalle hiphop-festarille, joka ilmoitti määrittelemättömän mittaiselle tauolle jäämisestään tammikuussa.

– Pipefest oli Suomen ensimmäinen iso hiphop­-festari ja se järjestettiin tänä viikonloppuna 2001–2016. Esiinnyin festivaalilla joka vuosi ja se oli iso osa mun elämää ja rytmiä. Tällä biisillä haluttiin tehdä kunniaa tapahtuman järjestäjille ja Pipefestin hengelle. Kiitos, Elastinen kommentoi tiedotteessa.

Pipefest oli myös Cheekille ja tämän 5th Element -kollektiiville tärkeä tapahtuma. Lahden hiphop-skenen kautta suomalaisen musiikkikentän kärkinimien joukkoon ponnistanut artisti esiintyi tapahtumassa lähes joka vuosi.

– Haluttiin julkaista oodi suomalaisen hiphopin perustaa luoneelle Pipefestille. Moni varmasti näkee, että minä ja Ela ollaan ’eri leirissä’ kuin Paleface. Mutta hiphop on yhdistänyt meitä kaikkia kolmea jo yli 15 vuotta. Pipefest oli meille ja monille muille räppäreille ensimmäinen festivaali, johon päästiin esiintymään. Pikkuhiljaa se kasvoi suomiräpin mukana ja tarjosi unohtumattomia kokemuksia kaikille siellä olleille, Cheek kertaa.

Paleface oli Elastisen ja Cheekin tavoin yksi Pipefestin konkareista. Tuore single on pitkän linjan tekijän ensimmäinen yhteistyökappale Fintelligensin toisen osapuolen kanssa.

– Kimmon oon tuntenut jo 20 vuotta ja Jaren pian 15. Ollaan kaikki kolme ysäri-undergroundin kasvatteja. Pipefest oli nimenomaan se paikka, jossa erityylistä räppiä ja ehkä myös erilaista arvomaailmaa edustavat tahot löivät kättä. Kuten Ela kappaleessa heittää, Paippi oli paikka, jossa kuppikunnat otti kuppia keskenään. Meillä kaikilla kolmella on älyttömän hienoja muistoja Vuokatin rinteiltä. Se on asia joka yhdistää meidän sukupolven suomiräppäreitä ikuisesti. Räppiripari! Olen oppinut vuosien mittaan, että aina kun joku yrittää määritellä sua jotenkin ahtaasti ja rajoittavasti johonkin lokeroon, kannattaa yllättää. Mä en suostu kenenkään miksikään, Paleface kiteyttää.

Pipefestin alkuperäisiin järjestäjiin lukeutuva Anu Manner on erittäin liikuttunut Profeettojen ja Daddy Palesin yhteisestä vedosta. Cheekin kirjassakin mainittu tapahtumajärjestäjä luonnehtii sitä kaikkien aikojen rakkauslauluksi.

– Biisi tiivistää ajan hengen ja yhteisöllisen fiiliksen, mikä piippujuhlassa oli hienointa. Tämä on upein mahdollinen kunnianosoitus Vuokatin Pipefestin talkoolaisille, artisteille ja kävijöille. Tällainen yhteisbiisi oli meillä yksi unelma ja tavoite, joka nyt yllättäen toteutui, Manner kiittelee.

Profeettojen toistaiseksi viimeinen keikka nähdään lauantaina 19. elokuuta Blockfesteilla. Paleface jatkaa aktiivista keikkailua loppukesän ja pitkin syksyä.

Ota Elastisen tuottama Pipefest kuunteluun alta! Mikäli pohdit kuka luunkova DJ on leissannut kappaleeseen scratchit, niin vastaus on DJ Massimo.