Princess Nokian Suomen-keikalle kelpuutettiin pelkästään naisartisteja

Newyorkilainen Princess Nokia esiintyy Helsingin Kuudennella Linjalla 8.2.2017

Princess Nokia on newyorkilaisen räppäri Destiny Ortizin ja tuottaja Christopher Laren yhteisprojekti, joka kuitenkin henkilöityy räppäävään Destinyyn. Helmikuun kahdeksantena Helsingin Kuudes Linja -ravintolan lavalla nähdään pelkkiä naisartisteja, sillä Princess Nokian lämmittelijöinä toimivat kotimaiset SOFA, AK sekä Anna Palmu. SOFA lämppäsi Princess Nokiaa myös tämän viime Suomen-keikalla, mutta AK:ta tai Anna Palmua ei ole keikkalavoilla vielä juurikaan nähty.

– Tietysti on suuri kunnia jakaa lava Princess Nokian kanssa! Hän on kova räppäri ja meille naispuolisina hiphop-artisteina suuri innoittaja, AK:n Donatella ja Tainee sanovat.

Aikaisemmin tänä vuonna julkaistulla ja sukupuoli- ja ulkonäkönormeja kyseenalaistaneella Tomboy-kappaleellaan runsaasti huomiota kerännyt Princess Nokia tunnetaan feministinä, joka muun muassa pyytää keikoillaan naiset eturiviin. Kun Anna Palmu kiinnitettiin Princess Nokian lämppäriksi, suomalaiset feministit rypistelivät otsaansa. Palmun on koettu harrastavan kulttuuriappropriaatiota ja puhuvan naisista väheksyvään sävyyn. Palmu itse on kritiikistä lähinnä hämmentynyt:

– En koe omivani kenenkään kulttuuria enkä halua kenellekään sellaista oloa, että niin tekisin. En tiedä onko tällä argumentilla väliä, mutta olen itse puoliksi moldovalainen – perheeni ja ystäväni ovat hyvin kansainvälisiä, joten erilaiset kulttuurit ovat aina olleet osa elämääni. Se on tietysti vaikuttanut minuun. Myös rytmimusiikki on ollut aina elämässäni läsnä, joten en koe, että sitä puolta toteuttamalla voisin astua kenenkään varpaille. Haluan ehdottomasti antaa naisille itsevarmuutta enkä vetää heitä alaspäin, ja olettaisin että muutkin naiset haluaisivat tehdä samoin!

– Odotan keikkaa innolla jo siksikin, että koen olevani lavalla luontaisimmillani. Sitten ihmiset ehkä näkevät selkeämmin kuka olen artistina ja mitä teen, Palmu sanoo.