Poikkeuksellista kuvamateriaalia 20 vuoden takaa: Fintelligens kolmihenkisenä ryhmänä!

Elastinen, Iso H ja... Juhani?

Suomenkielisen räpin pioneeri Juhani on kunnostautunut lataamalla sosiaaliseen mediaan palan kotimaista hiphop-historiaa, josta moni ei ole ennen kuullutkaan. Pitkän linjan tekijä on nimittäin kaivanut arkistoistaan esiin ensimmäiset viralliset promokuvat Fintelligensistä ennen ryhmän levydiiliä Sonyn kanssa. Mustavalkoiset kuvat on otettu Herttoniemen kallioilla vuoden 1997 paikkeilla.

Erikoistahan kuvissa on tietenkin se, että Fintelligens (tai tuolloin Fintelligenz) nähdään niissä kolmihenkisenä kokoonpanona, jossa Juhani on itsekin mukana. Saksikätenäkin tunnettu levynraapija toimi Harjun nuorisotalolta alkunsa saaneen pioneeriryhmän DJ:nä hetken aikaa ennen DJ Ewokia. Juhanin tekemä Verbaalinen lihavuus -demokasetti oli myös yksi osatekijä Elastisen ja Iso H:n päätöksessä vaihtaa englannin kieli suomeen. Lopulta Fintelligens-kaksikon tie kulki kuitenkin toiseen suuntaan Juhanin kanssa ja duo julkaisi kahdestaan omakustannevinyylinsä Finvasion / Vapaa tyyli sadan kappaleen painoksena. Loppu onkin suomalaisen hiphopin historiaa.

Tsekkaa Juhanin Facebookiin lataamat kuvat tästä! Kannattaa samalla ottaa Juhani Saksikäden artistisivu seurantaan, sillä uutta materiaalia on tulossa.

FUM.FI päätti Juhanin innoittamana tutkia myös omia arkistojaan. Alla meidän löytömme.

Tällaisena Fintelligens esiteltiin yhdessä ensimmäisistä promokuvistaan Sonylle sainaamisen jälkeen. Vuosi on todennäköisesti 1999.