PME Recordsin artistirosteri laajenee – uusi tulokas nähtiin jo Blockfestin stadionlavalla

Itslinogilberto

Cledos liittyy mukaan kovatasoiseen seuraan, sillä helsinkiläislabelin listoilta löytyvät muun muassa JVG, ALMA, Reino Nordin, Gettomasa ja Töölön Ketterä.

PME Recordsin uusin sainaus on 18-vuotias Cledos, joka julkaisee ensimmäisen oman singlensä levy-yhtiön kautta perjantaina 25. elokuuta. Safe-nimisen kappaleen on tuottanut Fractious Frank. Cledos on aiemmin tehnyt itselleen nimeä rap-skenessä omakustanneraidallaan Töis, jonka kesäkuussa julkaistua musiikkivideota on katsottu YouTubessa jo yli 300 tuhatta kertaa. Myös uudesta Safe-kappaleesta on tehty video, joka julkaistaan samaan aikaan singlen kanssa viikonloppuna.

– Tällä sinkulla ja videolla tuon esille just sen oman Cledos-tyylin ja sen, mitä me Töis Crewn kanssa tehdään. Kaikki mun biisit on täynnä inside-läppii ja oman squadin slangi-sanoja, joita moni ei edes välttämättä ymmärrä, Cledos kommentoi tiedotteessa.

Inspiraatio Cledosin musiikkiin kumpuaa arkisista asioista sekä erityisesti hänen tiiviistä ystäväpiiristään. Monien kappaleiden idea on saanut alkunsa nimenomaan ”Töis”-kaveriporukan sisäpiirin jutuista.

– ”Töis” ja Töis Crew on kaksi eri asiaa. Töis Crew on kaveriporukka, mutta ”töis” on kaveriporukan inside-läpästä syntynyt movement ja elämäntyyli. Kuka vaan voi olla ”töis” mutta ei Töis Crew’ssa, Cledos selittää.

Uudenlaista kulmaa omalla materiaalillaan suomalaiselle musiikkikentälle tuovalla Cledosilla on takataskussaan rutkasti uutta musiikkia valmiina. Tulevaisuudessa nuori artisti on kiinnostunut keikkailemaan sekä työskentelemään myös ulkomaalaisten tekijöiden kanssa. Vaikka Cledoksella ei ole vielä ollut omia keikkoja, on hän silti päässyt jo esiintymään muutamille kuluvan kesän isoimmille festarilavoille. Cledos oli mukana muun muassa huippusuositun JVG-duon The Weeknd -lämmittelykeikalla ja kaksikon Blockfest-setissä sekä Töölön Ketterän Flow Festival -keikalla.