PME Recordsin artistirosteri laajenee jälleen – uusin sainaus on jyväskyläläinen rap-artisti Lyttä

Ibrahim Sekersöz

Lytän ensimmäinen single PME:llä kantaa nimeä Ei siin.

Kotimaisen urbaanin musiikin hittitehdas PME Records on kunnostautunut kiinnittämällä uuden artistilupauksen listoilleen. Helsinkiläisen levy-yhtiön tuorein sainaus on Lyttä, joka on aiemmin tehnyt nimeä itselleen muun muassa Gettomasan keikka-DJ:nä.

Ruotsissa syntyneen 23-vuotiaan rap-artistin ensimmäinen PME-julkaisu on single Ei siin. Ruubenin ja Nuoren Aaron yhdessä tuottama kappale julkaistaan perjantaina 20. lokakuuta.

– Tein tän biisin koska voin, ei siin, Lyttä kommentoi.

Kipinän musiikin tekemiseen Lyttä paljastaa saaneensa jo aiemmin PME Recordsille kiinnitetyn Gettomasan inspiroimana. Nyt Lyttä on työskennellyt Gettomasankin taustalta tutun tuottajan Ruubenin kanssa studiolla jo useamman vuoden.

– Joskus 2011 Gettomasa raahas mut kulmilta Ruubenin ullakolle, josta kaikki on lähteny. Sain inspiraation tehä musiikkia ja olla ylipäänsä musan parissa. Pikkuhiljaa asiat muokkautuivat yhteen, minkä seurauksena syntyi Korstoraatio, jonka aikana myös toimin DJ:nä Jyväskylän baareissa ja klubeilla. DJ-hommien lisäksi järjestelin myös tapahtumia ja tein hommia keikkamyyjänä. Lopetin tänä syksynä keikkamyyntihommat, joten nyt on taas aikaa tehdä musiikkia. VilleGalle on jo pidempään kysellyt mua PME:n talliin, ja nyt vihdoin aika tuntui oikealta, artisti jatkaa.

Lytän tähänastisesta katalogista löytyy omakustannelevy Mr. Harald sekä singlejulkaisu Hoidetaan. Viime vuonna julkaistulla Hoidetaan-kappaleella feattaa Mouhous-kokoonpanosta tuttu Van Hegen sekä tamperelainen PME-kollega Pajafella.