”Pitäisi puhua siitä, että järjestelmä on rikki”: Eduskuntaan pyrkinyt rap-artisti ei aio äänestää

Victoria Björndahl

MC Kajon mielestä näissä presidentinvaaleissa äänestämällä ei saada muutosta aikaan.

Freestyle-räpin kolminkertainen suomenmestari MC Kajo on ottanut sosiaalisessa mediassa kantaa presidentinvaaleihin ehdokkaiden kampanjoinnin lähestyessä loppuaan. Poliittisesti valveutuneena ihmisenä tunnettu rap-artisti kertoo Facebookissa, ettei aio käyttää omaa äänioikeuttaan.

– Valitettavasti en itse koe, että yksikään ehdokas ajaisi meidän asiaa, näin ollen jätän tällä kertaa äänestämättä. Musta suurin osa tosta vaalikeskustelusta on täysin harhaanjohtavaa ja luo valheellista mielikuvaa siitä, että äänestämällä voisi oikeasti vaikuttaa johonkin. Musta pitäisi puhua siitä, että järjestelmä on rikki ja tuoda tätä todellisuutta julki, eikä keskittyä pohtimaan ketä vähiten huonoa ehdokasta äänestää, MC Kajo kirjoittaa.

Kajo eli Kalle Niskanen pyrki vuonna 2015 eduskuntaan Suomen kommunistisen puolueen listoilta. Kaarinasta lähtöisin oleva 28-vuotias freestyle-osaaja oli tuolloin ehdolla Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Hän sai yhteensä 161 ääntä eikä tullut valituksi.

MC Kajo lähettää samalla päättäjille oman tulikivenkatkuisen viestinsä, jonka hän olisi omien sanojensa mukaan kirjoittanut myös äänestyslappuun. Lue koko postaus alta. Mikäli upotus ei näy, pääset lukemaan postauksen täältä.