Pianomies uudesta Rutilus-musiikkiyhtiöstään: ”Meillä on nyt rohkeutta mennä tulta päin!”

Räppärit Pianomies ja Särre ilmoittivat maanantaina perustaneensa uuden Rutilus-nimisen musiikkiyhtiön.

Miesten perustama Rutilus Musiikkimedia Oy toimii sekä muun muassa Pianomiehen, Särren ja yhtiön listoille kiinnitetyn Loost Koosin sekä uusien talenttien kasvualustana.

FUM.FI soitti studiossa uusien biisien kanssa pakertaneelle Pianomiehelle, joka kertoi, ettei idea musiikkiyhtiöstä ole mikään uusi.

– Olemme tässä vuosien ajan jo pyöritelleet ideaa tällaisesta yhtiöstä todella paljon, mutta koimme, että aika on nyt oikea. Meillä molemmilla on nyt riittävästi kokemusta toteuttaa tällainen. Sen lisäksi meillä molemmilla on paljon osaamista ja laaja kontaktipiiri, jotka auttavat tässä huomattavasti.

Räppärin mukaan hyppääminen levy-yhtiöpomon saappaisiin ei pelota, sillä musiikkikenttä on tullut hyvinkin tutuksi vuosien varrella.

– Ei tämä jännittä, sillä vuosien aikana olemme molemmat olleet aktiivisesti mukana erilaisissa projekteissa levyttämisestä ja tuottamisesta aina erilaisten tahojen yhdistämiseen saakka. Olemme myös auttaneet pystymetsästä tulleita talentteja löytämään omat paikkansa.

– Meillä on nyt oikeat työkalut käytössämme. Sen lisäksi molemmilla on tarpeeksi rohkeutta lähteä tekemään tällaista ja suuntaamaan tulta päin.

Mikä sitten on Rutiluksen takana oleva filosofia?

– Olemme hyvin avoimia erilaisille synergioille. Vaikka haastammekin koko kentän, olemme syli auki emmekä ole astumassa kenenkään varpaille. Tämä ei ole nollasummapeliä. Alalla on todella paljon todella hyviä toimijoita, emmekä me lähde fronttailemaan kenellekään.

Pianomies näkee tulevaisuuden valoisana, sillä miehen mukaan ala ja alan suuntaukset ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Artistit saavat nykyään toteuttaa aika vapaasti itseään. Jos miettii vaikka kymmenen vuotta taaksepäin, alan tekijät olivat aika puristeja ja peruskuluttajat tosi kriittisiä musiikin suhteen, kun taas nykyään tehdä vapaasti erilaisia soundeja.

– Mitä tulee rooliini A&R:na, en halua vain ottaa sitä rapakon takana tehtyä juttua ja vääntää siitä pakkopullana Suomi-versiota. Haluan tuoda runsautta tähän skeneen ja kokeilla uusia, siistejä juttuja. Sekä buustata jengiä kokeilemaan uusia juttuja uusilla kulmilla. Otamme myös vastaan uusien tekijöiden demoja. Hyväksymme heidät talliimme tai sitten emme, mutta aina saa demoja lähetellä.

– Odotan pelkkää hyvää Rutiluksen tulevaisuudesta.

Rutiluksen ensimmäinen julkaisu on joulukuussa Monspin kanssa yhteistyössä julkaistava Pianomiehen ja Kuben biisi Viestei.