Paperi T ehdolla HS:n kirjallisuuspalkintoon

Helsingin Sanomat palkitsee vuosittain parhaan kotimaisen esikoisteoksen. Räppäri Paperi T eli Henri Pulkkinen on ehdolla post-alfa runokokoelmallaan.

Kuva: Diana Luganski

Paperi T eli Henri Pulkkinen julkaisi post-alfa-runoteoksensa syyskuun lopussa. Sen ensimmäinen painos myytiin loppuun päivässä, eikä kustantajalla ole toisestakaan enää yhtään kappaletta jäljellä. Räppärin runokirjaa spekuloitiin ja arvosteltiinkin kirjallisuuspiireissä jo ennen sen ilmestymistä, joten Pulkkisen ehdokkuus HS:n kirjallisuuspalkinnon saajaksi näyttää sisäänpäin lämpiäville runopiireille hilpeästi keskisormea.

Helsingin Sanomat esitteli tänään kymmenen ehdokasta, joita ovat Pulkkisen lisäksi Johannes Ekholm, Jan Forsström, Tuomas Juntunen, Aino Kivi, Inkeri Markkula, Aura Nurmi, Soili Pohjalainen, Minna Rytisalo ja Hanna Weselius. Pulkkisen post-alfan lisäksi kymmenen kärjestä löytyy vain yksi runokokoelma.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto on Helsingin Sanomien vuosittain jakama palkinto vuoden parhaalle suomenkieliselle esikoisteokselle. Palkinnon arvo on 15 000 euroa.