Paluutaan jo pidemmän aikaa suunnitellut Kymppilinja nähdään kesäfestareilla uuden materiaalin kanssa

Joonas Koponen

Kolmikko palaa yhteen kuuden vuoden tauon jälkeen.

Takki auki, sillä hauki tulee taas niin kuin kesä 2010 ei olisi ikinä loppunutkaan! Toisin sanoen Mariskan kanssa tehdystä Minä-hitistä parhaiten tunnettu Kymppilinja on uusin tulokas comebackin tehneiden kotimaisten artistien listalla.

Helsinkiläiskokoonpano tekee paluukeikkansa RMJ:ssä, jossa ryhmä nähdään lauantaina 23. kesäkuuta. Kymppilinja tullaan näkemään kesän mittaan muillakin festarikeikoilla, joista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Kokoonpanon paluu ei rajoitu pelkästään keikkalavoille, sillä kolmikko on ollut yhdessä myös studiossa. Tiedossa on siis keikkailun ohella uutta materiaalia, jota tullaan varmasti kuulemaan ryhmän kiertueellakin. Yhtye jatkaa todennäköisesti aiempaa yhteistyötään huipputuottaja MGI:n kanssa, sillä ryhmä on jo livepuolella kiinnitetty tämän luotsaaman M-Eazy Musicin edustukseen.

Vuonna 2012 toimintansa lopettaneen Kymppilinjan jäsenet ovat viime vuosina keskittyneet muihin projekteihinsa. Sony Musicille kiinnitetty Janne Ordén on keikkaillut jo vuosia sooloartistina ja julkaissut useita omia singlejä. Yhtyeen kaksi muuta jäsentä eli Niko Lith ja Sami Grönroos ovat tehneet musiikkia Milfloul?-kokoonpanossa nimillä Ponu ja Kari Runk.