Paluun tehnyt Skandaali julkaisi uuden sinkun – taustalla legendaarinen Kummeli-sketsi

Skandaali on yksi suomalaisen räppipelin arvostetuimmista sylkijöistä, jonka lyyrisiä taitoja kunnioitetaan eritoten vanhempien räppipäiden joukossa.

Mies on pedannut paluutaan erinäisten YouTubessa julkaistujen lyhyiden freestyle-settien avulla, ja nyt Snagu on vihdoin julkaissut uuden sinkun. Räppäri allekirjoitti syksyllä sopimuksen Universalin kanssa, joten bodauspiireistäkin tutun räppärin taustalla myllää nyt iso koneisto.

FUM.FI tavoitti Skandaalin, joka kertoi Panomies-kappaleen syntyneen osaltaan legendaarisen Kummeli-sketsin pohjalta.

– Pyörittelin vanhoja Kummeli-sketsejä YouTubessa, ja se Panomies-sketsi on mielestäni todella mahtava ja sopii hyvin Skandaalin aihepiireihin.

– Tämä on sitä vanhaa kunnon Skandaali-soundia, mutta päivitettynä tähän päivään. Se ei petä vanhoja faneja, mutta on varmasti myös uudempien diggareiden mieleen. Fanini ovat olleet tosi aktiivisia sen suhteen, että ovat pyydelleet paluutani, mistä olen tosi otettu, Skandaali kertoo.

Mies paljasti, että yksi hänen paluunsa vahvimpia motivaattoreita oli tehdä hyvää, teknisesti taitavaa ja iskevämpää räppiä.

– Haluan tehdä sellaista räppiä, jossa on raakoja punchlineja, ja koen tällä hetkellä, että peli teknisesti parhaat sylkijät löytyvät niistä vanhan koulun jätkistä, jotka ovat tehneet tätä jo pitkään. Tällainen lyyrisesti haastava räppi on juuri sitä, mitä haluan tehdä, Busta Rhymesia ihaileva mies toteaa.

– Koen, että suomiräpin kehitys on ollut mahtavaa. Kuuntelijakunta on nyt isompaa kuin koskaan, eikä meistä kukaan osannut nähdä sellaista, että jostakin tulee miljonääri. Siellä on nyt uutta sukupolvea, joiden motivaattorit ovat erilaiset kuin meillä, jotka aloitimme 2000-luvun alussa.

Skandaali kertoo olevansa edelleen nälkäinen räpin suhteen, vaikka taukoa on pidetty.

– Tein aikoinani päätöksen, että räpistä ei tule mun uraa, mutta olen edelleen nälkäinen. Nälkäinen sen suhteen, että haluan tehdä teknisempää ja terävämpää iskulinjaräppiä. Ja tuoda sitä suuremman yleisön tietoisuuteen. Muuten mulla ei ole mitään odotuksia.

– Tulevalla levyllä, jota faneille on luvattu jo vuosia, kuullaan raakaa räppiä, jolle tuntuu olevan yllättävän paljon tilausta. Niitä mun pitää näin MC:nä ehdottomasti tarjoilla faneilleni. Sen lisäksi aion haalia mukaan Suomen teknisesti kovimpia sylkijöitä vierailijoiksi!

Kuuntele Skandaalin Panomies yltä!