Paluun tehnyt Pijall uudesta Tuntematon sotilas -videostaan: ”En halunnut tehdä mitään perinteistä räppilänkytysvideota”

Ceebrolisticsista ja Serkkupojista tuttu Pijall on tehnyt paluun, ja tämän paluun sinetöi perjantaina ilmestynyt Tuntematon sotilas -uutuusvideo.

FUM.FI tavoitti Pijallin, joka kertoi, ettei halunnut tehdä perinteisellä räppikuvastolla leikkivää musiikkivideota.

– Miksi videolla ei näy kasvojani? Koska biisin nimi on Tuntematon sotilas, halusin kuvata sellaista anonyymiyttä sankaruutta. Yleensä videoissa ollaan lärvi siinä ruudulla kiinni länkyttämässä. Sellaista tietynlaista itseoloa, mutta en halunnut tehdä sellaista.

– Halusin, että minusta näkyy vain pääasiallisesti jalat ja hieman kroppaa, jotta katselijan ja kuuntelijan fokus kohdistuisi kappaleen sanoituksiin ja sanomaan. Tätä oli mielenkiintoista tehdä, kun ei tarvinnut olla räppäämässä suoraan kameralle, Pijall kertaa.

Miehen mukaan Lari Tarvaisen ohjaaman videon tekeminen oli omanlaisensa retriitti.

– Kuvasimme tätä päivän verran tuolla Vuosaaressa. Vierailimme sellaisissa paikoissa, joissa olen käveleskellyt muutenkin tässä vuosien varrella. Olin vain oma itseni, tein siinä samalla Jumalan muistamista rukousnauhan avulla, kuten videosta näkee.

Mies toivoo kappaleen ja muun uuden materiaalin puhuttelevan sekä faneja että kollegoita.

– Toivottavasti tämä puhuttelee ihmisiä kautta linjan. Haluan tuoda esiin lämpöä islamia kohtaan ja samalla myös niitä islamin pehmeitä arvoja, joita itse edustan. Toivon, että olisin jonkinlainen viestinviejä ja sitä, että kappaleeni herättäisivät dialogia.

Katso Pijallin Tuntematon sotilas yltä!