Paluun tehneen suomalaisen hiphop-pioneerin levyjulkkarit jouduttiin perumaan – lippuja myytiin ennakkoon ainoastaan kourallinen

Karua mutta totta: ennakkomyynneillä on tärkeä osa useimpien tapahtumien toteutumisessa.

Toisinaan liiketalouden karut realiteetit iskevät kylmästi vasten kasvoja. Tämän on viimeeksi kokenut suomalaisen vaihtoehtoisen hiphopin pioneeri Pijall, jonka oli tarkoitus juhlistaa tuoreita albumijulkaisujaan tuplalevyjulkkareissa tammikuun loppupuolella Helsingin Tavastialla.

Nyt tapahtumajärjestäjä All Day Agency on kuitenkin ilmoittanut tapahtuman peruuntumisesta, sillä ennakkolippuja 700 henkeä vetävälle Tavastialle oli myyty ainoastaan kahdeksan kappaletta. Lipunmyynti tapahtumaan alkoi jo marraskuun lopussa.

– En ole pettynyt, todellisuus on raaka. Musiikkia aion silti julkaista vaikken keikkoja tekiskään, artisti kommentoi Facebookissa.

Pijallin levyjulkaisutilaisuuden peruuntuminen heikon ennakkomyynnin takia ei todellakaan ole ainoa tapaus laatuaan, sillä historia tuntee useita samanlaisia takaiskuja isompienkin nimien kohdalla. Esimerkiksi voidaan nostaa vaikka niinkin suositut rap-ikonit kuin Method Man ja Redman. Kaksi huippuenergistä ja loppuunmyytyä yhteiskeikkaa Nosturissa vuonna 2008 heittäneen kaksikon piti palata Helsinkiin seuraavana kesänä, mutta keikka peruttiin huonon ennakkomyynnin takia.

Miksi Pijallin uusille julkaisuille omistetun illan ennakkomyynti ontui näin pahasti? Spekulaatioita on mahdollista harrastaa loputtomiin. Yksi mahdollinen syy on se, että hieman yli viikko ennen tuplalevyjulkkareille alun perin kaavailtua ajankohtaa Tavastian lavalle nousee Ceebrolistics. Ehkä Pijallin, RPK:n ja Matti P:n muodostaman kulttikokoonpanon ensimmäinen klubikeikka vuosikausiin ehti syödä osan ennakkomyynnistä.

Tapahtunut toimii joka tapauksessa ainakin tehokkaana muistutuksena siitä, kuinka tärkeää onnistunut ennakkomyynti on tapahtumajärjestäjille. ”Cash rules everything around me”, sanoisi Method Mankin. FUM.FI:n tietojen mukaan tuplalevyjulkkareille on jo kaikesta huolimatta etsinnässä uusi ajankohta toisessa tapahtumapaikassa.

Pijallin toinen uutuusalbumi 20+ julkaistaan 18. tammikuuta Monsp Recordsin kautta. Kahden teema-albumin kokonaisuuden ensimmäinen osa 20- ilmestyi joulukuussa ja sen pääset ottamaan haltuun alta.