Paleface julkaisi toisen singlen tulevalta albumiltaan – mukana kuullaan Gracias

Joni Sarkki

Autofiktio-pitkäsoitto julkaistaan maaliskuussa.

Pitkän linjan suomiräppäri Paleface on julkaissut uuden singlen, joka on saanut nimekseen Malmin ääni.

Mukana uudella kappaleella vierailee Gracias. Kyseessä on myös samalla toinen julkaisu Palefacen tulevalta Autofiktio-albumilta, joka näkee päivänvalon 24. maaliskuuta. Albumista saadaan myös vinyylipainos, jonka ennakkomyynti starttaa aivan piakkoin. Albumin vastaavana tuottajana toimii uudempaa sukupolvea edustava, tulevassa Grammy-gaalassakin ehdolla oleva MD$ eli Santeri Kauppinen.

Levyn ensimmäinen single, Miehet ei itke, kuvasi miehistä vaikenemisen kulttuuria ja herätti runsaasti keskustelua miehen mallista. Malmi ääni -kappale puolestaan pureutuu lähiöelämään ja sitä ympäröiviin ennakkoluuloihin. Kappale sai syntynsä samannimisen lyhytelokuvan ohessa. Ohjaaja Pekka Keräsen kanssa toteutettu lyhytelokuva on katseltavissa Youtubesta.

Uuden kappaleensa sanomaa Paleface on kuvaillut seuraavasti:

”Biisi pohdiskelee elämää lähiöissä ja siihen liittyviä ennakkoluuloja. Suomi on suhteellisen hyvinvoiva maa, jossa on suhteellisen pienet sosiaaliset ongelmat. Osattomuus on kuitenkin ylisukupolvista ja ongelmat näyttäisivät kasaantuvan tälläkin sinne missä ihmiset taistelevat toimeentulostaan. ’Kallis lasku jonka yhteiskunta tuottaa / halpaa keskikaljaa, jota yhteiskunta juottaa / suoraan kuoppaan, jonka yhteiskunta ruoppaa / yhteiskunta tuottaa uutta yhteiskuntaluokkaa”, Paleface kertoo ja jatkaa:

”Kappaleen biitti on Johannes ”Xmies” Naumasen käsialaa. Biitissä on Dj Shadow’n klassikkolevyjen henkeä. Oman panoksensa biisille toivat Dj Massimo ja useita kosketinraitoja albumilla soittava Valtteri Pöyhönen. Levyversiolle mukaan hyppäsi yksi Suomen kovimpia räppäreitä, Malmin kasvatti, Gracias. Grade on koko levyn ainoa räppifeatti.”

Kuuntele Malmin ääni alta.