”Pahimmillaan meininki vastaa lastentarhaa”: uutta materiaalia julkaissut Vinttikoira ei lämpene turhalle fronttaamiselle ja egoilulle

Helsinkiläisartistin mukaan aitoa kunnioitusta saa some-aikakaudellakin olemalla oma itsensä.

Levy-yhtiö Överdogille kiinnitetty Vinttikoira on julkaissut uuden singlen Älä tuu flexaa, joka on osa artistin keväällä 2018 ilmestyvää Reviiri-debyyttialbumia. Viime kesänä ympäri Suomea keikkailleen Vinttikoiran tulevalta pitkäsoitolta on aiemmin kuultu singlelohkaisut Maaginen, Blehat aina naamalla ja Hiittii.

Tuoreella kappaleella on kuultavissa vaikutteita brittivivahteisen housen ja garagen maailmasta. Biitistä vastaa omaa tuottajalevyään työstävä K Henkka, jonka kädenjälkeä löytyy esimerkiksi Töölön Ketterän, Mouhouksen ja Pianomiehen julkaisuilta.

– Biisi on marinoitunut oikeastaan jo vuodesta 2015 lähtien ja haluttiin luoda siihen oikeanlainen energinen lataus. Nyt lopputuloksen perusteella voin sanoa, että onnistuttiin siinä 110-prosenttisesti. Haluan biisillä viestittää, miten terve kunnioitus syntyy lopulta vaan tylsästi olemalla oma itsesi. Turhanpäiväinen fronttailu ja egon pönkitys on varsinkin näin somen aikakaudella saanut sen verran uusia ulottuvuuksia, että pakko vähän näpäyttää. Omasta mielestä se käytös kielii enemmän huutelijan henkilökohtaisesta epävarmuudesta. Pahimmillaan meininki vastaa lastentarhaa, vaikka tälle hiekkalaatikolle mahtuu kyllä. Kunhan et tuu flexaa, Vinttikoira kommentoi.