”Päätin kirjoittaa voimaantumisbiisin vitutuksesta” – Tuomas Kauhasen masennuksesta kummunnut uutuussingle kääntää perinteisen konseptin toisinpäin

Porvoolaislähtöinen räppäri on uudella kappaleellaan antijeesmies.

Tuomas Kauhanen hankkii kesän aikana studiorusketusta.

Uutta musiikkia julkaisseelle Tuomas Kauhaselle kuuluu hyvää. Edessä häämöttävä juhannus on räppärin ensimmäinen vapaa keskikesän juhla sitten vuoden 2011, ja miehen suunnitelmissa onkin ottaa siitä kaikki irti rentoutumalla.

Viime syksynä Kauhasen tunnelmat eivät kuitenkaan olleet turhan korkealla, sillä hänen Sun keho on tarina -singlensä ei ottanut tuulta alleen. Epäonnistuneeksi itsensä kokenut Kauhanen avautui asiasta sosiaalisessa mediassa ajatellen samalla, että seuraavasta singlestä on pakko tehdä hitti.

– Hakkasin päätä seinään hyvän tovin, kunnes hyväksyin sen etten mä voi tehdä sellaista musiikkia mikä ei tunnu musta hyvältä vaan siksi, että se joko toisi mulle toimeentulon tai miellyttäisi muita, Kauhanen kertaa.

Kauhanen päätti palata takaisin musiikin tekemisensä alkulähteille, eli purkamaan omia fiiliksiään ja kirjoittamaan tekstejä niiden pohjalta. Päätös oli selkeästi oikea, sillä uutta materiaalia alkoi syntymään poikkeuksellisen paljon. Paine hittien tekemiseen jäi artistin mielessä taka-alalle.

– Oon tehnyt rehellisintä ja aidointa musaa mitä oon osannut, joten en sinällään stressaa siitä että miten ne biisit menestyy. Riittää että itse oon ylpeä niistä, Kauhanen toteaa.

Tällä hetkellä materiaalia on valmiina useampaankin julkaisuun, ja alustavasti suunnitelmissa on ainakin EP:n kasaaminen. Ensimmäisenä uusista kappaleista ulos on laitettu Jeesmies, joka hyväntuulisuudestaan huolimatta kumpuaa Kauhasen teini-iästä asti sairastamasta vaikeasta masennuksesta.

– Jeesmies lähti oikeestaan siitä että mulla oli todella huono päivä ja oltiin Sami Tammisen ja Joonas Naskalin kanssa studiossa fiilistelemässä musaa. Edellisissä sessioissa oli syntynyt sen verran synkähköä kamaa että teki mieli tehdä jotain erilaista, joten päätin kirjoittaa voimaantumisbiisin vitutuksesta.

Terapiakappaleeksikin luonnehditussa Jeesmiehessä artisti halusi nauraa sille mielikuvalle, mikä useimmilla on Tuomas Kauhasesta. Samalla se kääntää perinteiset ”hyvänmielenbiisit” ympäri.

Irtiottoja on luvassa myös kappaleen videon kanssa, sillä se julkaistaan ensimmäisenä kotimaisen musiikkivideona kokonaisuudessaan Instagramissa. Rudi Rokin ja Lauri Laukkasen tekemä video tulee esille tänään Kauhasen Instagram-sivulle klo 20.30.