Pää-Äijien DJ Jaba tuomittiin raiskauksesta – yhtye lopettaa, fanit tukevat

Pää-Äijät on pohjoisesta ponnistava rap-duo. Tai siis oli.

Pää-Äijät-duon toinen jäsen, DJ Jaba, on tuomittu raiskauksesta vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Seiskan ja Iltalehden uutisten mukaan raiskaus tapahtui Levillä vuonna 2014, ja uhri oli DJ Jaballe entuudestaan tuttu.

”Ennen nukahtamista he olivat suukotelleet ja halailleet, mutta uhri oli kertonut kieltäytyvänsä seksistä. Illan aikana he molemmat olivat nauttineet alkoholia. Myöhemmin uhri oli herännyt ilman housuja. Sen jälkeen uhri oli mennyt omaan asuntoonsa, sekä tehnyt poliisille rikosilmoituksen. Myöhemmin hänelle tehtiin lääkärintarkastus. Lapin käräjäoikeus tuomitsi DJ Jaban raiskauksesta vuoden ja kahden kuukauden pituiseen ehdolliseen tuomioon”, Iltalehti tiivistää. Seiska taas kertoo tuhdissa humalassa olleen naisen sammuneen Jaban majoittamaan asuntoon ja heränneen aamuyöllä housut riisuttuna siihen, että DJ kosketteli häntä seksuaalisesti.

Vielä loppuvuodesta Pää-Äijät kertoi FUMille julkaisematta jääneessä haastattelussaan aikovansa viedä yhtyeensä ”nextille levelille”, mikä jäi nyt lopettamispäätöksen takia saavuttamatta. Samassa haastattelussa kaksikko sanoi Pää-Äijien myös olevan suomalaisen popmusiikin Donald Trump, mikä kieltämättä ottaa hieman erilaisia kierroksia tämänpäiväisten uutisten jälkeen.

Pää-Äijät kertoi lopettamisestaan tänään Facebook-sivullaan. DJ Jaba julkaisi tiedon itsestään otetun kuvan kera, missä näyttää peukkua kameraan. Vielä absurdimman uhittelevan tuntuisesta eleestä tekee se, että moni fani on käynyt kommentoimassa tukevansa Jabaa ja toivottamassa tälle tsemppiä.

DJ Jaban saama syyte ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä on mahdollisuus valittaa hovioikeuteen.