Opaalin keikkamyynti jäissä – syyttäjä hakee ehdotonta vankeusrangaistusta

Gangstameininki näkyy myös Opaalin siviilielämässä: juuri paluun tehnyttä räppäriä syytetään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja pakottamisesta.

Opaalin keikkamyynti on tilapäisesti jäissä, sillä artisti joutuu maanantaina 24.10. vastaamaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteisiin rikosnimikkeistä törkeä pahoinpitely, törkeä vapaudenriisto ja pakottaminen. Syyttäjä hakee tunnetulle rap-artistille yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta sekä vangitsemista heti tuomittaessa. Haaste toimitettiin Opaalille Tampereen YO-talon bäkkärille.

Opaali tunnetaan gangstarap-tyylisestä tuotannostaan – väkivalta ja huumeet ovat lyriikoissa vahvasti läsnä. Artistia pidetään kyseisen tyylisuunnan pioneerina Suomessa, sillä hän on tehnyt musiikkia jo vuodesta 1999 lähtien. Viimeiset viisi vuotta Opaali on asunut Thaimaassa, mutta nyt hän on palannut Suomeen ja tehnyt levytyssopimuksen Olari 21 Musiikin kanssa.

Viimeisen vuoden aktiivisesti studiolla viettäneeltä artistilta julkaistaan pian EP, albumikin on jo tekeillä. EP tullaan julkaisemaan, vaikka Opaali saisi tuomion.