Onnea, suomalaiset sneakerheadit: Uusi sniikkerikauppa avattu verkkoon!

Suomalainen sneakerhead-kulttuuri ottaa taas pienen askeleen eteenpäin, sillä tänään torstaina ovensa avasi Complete Picks -niminen, sniikkereille omistettu verkkokauppa, jossa second hand -sniikkerit vaihtavat omistajaa.

18-vuotias Jon Hautamäki toimii 10.11. avatun Complete Picks -verkkokaupan primus motorina. Mies kertoi FUM.FI:lle työstäneensä sivuja muutaman kaverinsa kanssa jo jonkin aikaa, mutta virallisia avajaisia päästiin juhlimaan vasta nyt marraskuussa.

– Olen itse todella vahvasti sneakerhead. Ja olen ollut sitä jo hetken aikaa. Koko sivuston idea lähti siitä, kun olen itse yrittänyt etsiä kenkiä erilaisilta foorumeilta, Facebookista ja muilta sivuilta päivitellen samalla sitä, ettei netistä löydy kotimaisia tämän alan toimijoita, Jon kertoo.

– Mietittiin parin kaverin kanssa, että Suomessa voisi tällaiselle olla markkinarakoa, ja alkusyksystä päätimme pistää hommaa oikeasti tulille.

Nuoren miehen tavoite on selkeä: tukea suomalaista sniikkerikulttuuria.

– Olen todellakin suuri sneakerhead, joten haluan tukea ja levittää tätä sneaker- ja street wear -kulttuuria Suomessa, Jon valottaa.

– Haluamme tarjota kaikille saman mahdollisuuden myydä ja ostaa kenkiä yhdestä paikasta. Teimme sivun, jonne myynti-ilmoitusten jättäminen on helppoa ja ilmaista. Teimme Complete Picksista mahdollisimman helppokäyttöisen myös kuluttajille, joten myynnissä olevat kengät on helppo löytää.

Vaikka Complete Picks keskittyy aluksi pelkkiin kenkiin, sniikkereistä Timberlandeihin, tavoitteena on ottaa haltuun myös street wear -osasto. Mies on jo suunnitellut, mitkä ovat sivuston lähitulevaisuuden tavoitteet.

– Haluan mahdollisimman ison käyttäjäkannan, ja tavoitteenani on myös levittäytyä Pohjoismaihin sekä Baltiaan. Haluan, että Complete Picks on ns. go to -sivusto, kun puhutaan second hand -sneakereista.

Mitkä ovat sitten noin 30 sniikkeriparia omistavan Hautamäen omat suosikit tällä hetkellä?

– Ekana mainitsisin Jordan 11:sta. Niistä olen hankkinut Gamma Bluet. Toisena listaisin legendaariset Air Force 1:t. Niistä mulla on mokkamaisella pinnalla varustetut kokopunaiset versiot, jotka löysin niinkin yllättävästä paikasta kuin Las Palmasista. Kolmantena Nike Footscapet juuri sen pohjan takia.

Tsekkaa Complete Picksin tarjonta täältä!