Onko vähemmän loppujen lopuksi enemmän? Tällainen on odotetun Rähinä-kirjan kansi

Kirjassa kerrataan Rähinä Recordsin matka 1990-luvun lopusta tähän hetkeen. Kuvassa Fintelligens vuonna 2000.

Kirjan kannen on suunnitellut Jani Tolin.

Rähinä Recordsin tähänastisen tarinan yksiin kansiin niputtavan 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -kirjan julkaisu alkaa olla jo suhteellisen lähellä. Mikko Aaltosen kirjoittama historiikki ilmestyy 15. lokakuuta.

Teoksen kustantaja Otava on kuvaillut kirjaa näin: ”Elastinen, Iso H, Asa, Uniikki, Tasis, Andu ja Jussi Valuutta. Kirja Suomen tunnetuimmasta hiphop-jengistä Rähinästä ja sen alkuperäisistä jäsenistä.Kirjassa kerrotaan, kuinka jengin jäsenten yhtyeiden, Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön, avulla vakavasti otettava suomenkielinen räp-musiikki sai alkunsa ja juurtui pysyväksi osaksi suomalaista nuoriso- ja popkulttuuria. Ja kuinka rähinäläisten ponnisteluista syntyi levy-yhtiö Rähinä Records ja sitä myötä suomalaiseen musiikkibisnekseen ennennäkemätön, sissi-henkinen hiphop-yrittäjyys.”

Nyt kolmesataasivuisen tietokirjan lopullinen kansi on julkistettu. Kannesta vastaa pitkän linjan helsinkiläinen graffitimaalari ja graafinen suunnittelija Jani Tolin, joka on työskennellyt Rähinän kanssa ryhmän alkuajoista asti. Tolin on suunnitellut muun muassa levynkannet Fintelligensin Sony-diilin aikaisiin julkaisuihin sekä Avaimen ja Kapasiteettiyksikön Warnerin alla julkaistuihin levyihin. Lisäksi Rähinän ja Fintelligensin edelleen käytössä olevat logot ovat hänen suunnittelemiaan.

Kirjan kannen näet alta. Tolinin skillssit venyisivät paljon muuhunkin, mutta ilmeisesti kustantaja on halunnut mennä todella pelkistetyllä linjalla. Toimii silti!