Onko tässä uusi ”leijonakuningas”? Cheekin suojatin esikoisalbumi julkaistiin yöllä, kuuntele!

Julius Konttinen

Lukas Leonin debyyttialbumi on noin 25 minuutin mittainen kokonaisuus.

Vuonna 2011 perustettu Liiga Music sai tänään ulos ensimmäisen albumijulkaisunsa, jonka tekijä ei ole lafkan perustaja CheekSimba on 20-vuotiaan vantaalaisen Lukas Leonin debyyttialbumi, joka päätettiin julkaista ilman ensimmäistäkään ennakkosingleä.

Vaikka Cheekin suojatista uutisoitiin vasta tänä vuonna, on tulokas kertonut työstäneensä pitkäsoittoaan jo pidemmän aikaa. Levy on tehty pääasiassa Jimi Constantinen studiolla, jossa myös albumilla vieraileva Ares äänittää omaa materiaaliaan.

Levyn Edustaa-avausraidasta on ilmestynyt albumin julkaisun yhteydessä Asko Keinosen ohjaama musiikkivideo. Tsekkaa kappaleen tueksi kuvatut visuaalit alta.

Areksen lisäksi levyllä kuullaan PME Recordsille kiinnitettyä Ettaa, Pete Parkkosta ja Tommi Läntistä. Luonnollisesti leijonalogostaankin tunnettu Cheek on yhtä lailla mukana albumilla ojentamassa soihtua seuraajalleen. Cheekin albumilla esittämä verse saattaakin olla yksi hänen uransa viimeisistä.

Lukas Leonin levynjulkkarit järjestetään Helsingin Tavastialla lauantaina 16.6. Liput mestoille myy Tiketti ja tapahtuma löytyy Facebookista täältä. Mikäli pääkaupunki tuntuu pohjoisesta katsottuna liian kaukaiselta, niin ei hätää: Lukas Leon nähdään Rovaniemen Simerockissa lauantaina 11. elokuuta.