Onko tässä törkein mashup hetkeen? DJ-kaksikko päätti kokeilla miltä Gettomasa kuulostaisi Raymond Ebanksin tuuraajana

Gettomasasta kuoriutuu Bomfunk MC Inglorious Bassterdsin tuoreella mashupilla.

Mitä tapahtuu, kun Gettomasa ja Bomfunk MC’s heitetään samaan soppaan? Sitä kokeilee DJ-duo Inglorious Bassterds, jonka tuoreimmassa keitoksessa sekoitellaan aineksia Gettomasan Lössi-singlestä sekä Bomfunk MC’sin ikivihreästä Freestyler-klassikosta.

– Kyseessä on hävytön bootleg mashup, joka yhdistää kaksi äärimmäisen kovaa raitaa eri vuosikymmeniltä yhdeksi tanssilattioita liekittäväksi bängeriksi. Tämä raita käy soittoon niin etkoille, jatkoille ja kuin DJ-laukkuun, Inglorious Bassterdsin Janne Jämsén hehkuttaa.

Mashup sai ensisoittonsa YleX:llä DJ Mista S:n ohjelmaan kootussa S-Mix -miksauksessa, mutta raidasta kuultiin tuolloin ainoastaan pieni osa. Ensisijaisesti DJ-käyttöön tarkoitettu kappale herätti kuitenkin siinä määrin kiinnostusta, että kaksikko päätti hioa mashupin loppuun asti ja laittaa sen jakoon.

– Tämä iloittelu herätti ylivoimaisesti eniten jengin kiinnostusta ja kysymyksiä, joten nyt toiveisiin vastataan ja sitä voi luukuttaa myös YouTubesta, olkaat hyvät!

Seinäjoki-Rauma -akselilla vaikuttava Inglorious Bassterds on tuhonnut tanssilattioita jo lähemmäs kymmenen vuoden ajan. Duo tunnetaan siitä, että dekkeihin saattaa päätyä lähes mitä tahansa musiikkia ja hommissa mennään aina meininki edellä. Viime vuosina parivaljakko on ollut mahdollista spotata esimerkiksi Club Supremen residentteinä sekä festareilla kuten Provinssi, Hoodfest ja Seinäjoki Hip Hop Festival.

Yhdistävä tekijä Inglorious Bassterdsin seteissä on bassovoittoinen musiikki ja rap-viitteet klassisiin kultaisiin vuosiin, unohtamatta anteeksipyytelemättömiä mashuppeja. Mikäli esimerkiksi Smack My Jasso ja Flat Eric asuu mutsinsa luona -mashupit houkuttavat, niin kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun kaksikon SoundClound alta.