Onko ”Punchline King” edelleen liekeissä? Lloyd Banks saapuu ylihuomenna keikalle Helsinkiin

50 Centin luotsaaman G-Unitin jäsen nähdään tänä vuonna Suomessa ainakin kahdesti.

Onko terävistä punchlaineistaan tunnettu Lloyd Banks yhä iskussa? Itsejulistautuneen ”Punchline Kingin” keikkakunto on mahdollista tarkistaa itse, kun artisti nousee helsinkiläisen The Circus -yökerhon lavalle perjantaina 14. huhtikuuta.

Huhtikuun lopussa 35 vuotta täyttävä Lloyd Banks tuli alun perin tunnetuksi osana G-Unitin alkuperäistä ydinryhmää 50 Centin ja Tony Yayon ohella. Kokoonpanon mixtapeilla ryhmän nuorin jäsen teki itselleen nopeasti nimeä ja pian hänet palkittiinkin vuoden mixtape-artistina Justo’s Mixtape Awardseissa vuonna 2004. Samana vuonna puoliksi puertoricolainen Banks julkaisi platinarajan ylittäneen The Hunger for More -esikoislevynsä, jonka isoimmaksi hitiksi nousi ensimmäinen singlelohkaisu On Fire.

Edellisen pitkäsoittonsa loppuvuodesta 2010 julkaissut Banks on pitänyt viime vuosina melko matalaa profiilia muutamaa Guerrilla Unitin EP:tä ja reunion-keikkaa lukuunottamatta. Tuore isä on kuitenkin pysynyt uskollisena juurilleen tehtailemalla edelleen lähes taukoamattomalla syötöllä uusia mixtapeja, joita pääsee kuuntelemaan esimerkiksi SoundCloudista.

Suomessa Lloyd Banks on nähty aiemmin kolmella omalla soolokeikalla sekä 50 Centin keikkojen yhteydessä. Pitkänperjantain Club Glamour -klubikeikalla yleisöä lämmittelevät Tasoi Recordsin Brndo, trap-vaikutteisesta tuotannostaan tunnettu Meron sekä suomalais-ghanalainen rap-duo Tripple 2. DJ-toiminnasta vastaavat klubin residentit DJ Nice ja DJ Rahim sekä DJ Peti Peti ja DJ Nikos.

Ticketmaster myy tapahtumaan ennakkolippuja 28,50 euron ja 39 euron (VIP) kappalehintaan. Ovella lippuja myydään 32 eurolla ja 45 eurolla.

Mikäli paikalle pääseminen ei perjantaina onnistu, niin ei hätää: kiinnostuneilla on mahdollisuus nähdä Banks kesäkuussa myös Purpflash-rantafestareilla Kouvolassa.