Onko Oulu hereillä? Paikallisen En Kiellä Enkä Myönnä -kokoonpanon levyjulkkareita ei kannata missata!

Tiedossa on levyjulkkareiden lisäksi UG-jatkot, joista ei hiiskuta etukäteen.

Tatu A:n, Kuneliuksen ja Kauhiajuhan muodostama yhtye En Kiellä Enkä Myönnä julkaisi vastikään albumin verran rehtiä ja iskevää Oulu-räppiä Överdogin kautta. Levy kantaa nimeä Kolmanteen kiveen kirjoitettu ja sen tuottajina toimivat tuttuun tapaan Tatu A ja Kauhiajuha sekä yhden biitin verran Prkule Hoirot.

Yhtyeen materiaali on kaukana pinnallisesta valtavirtaräpistä. Kuuntelijan ei siitä huolimatta tarvitse olla syvälle hiphopin alakategorioihin perehtynyt konkari, sillä tuotanto on laadukasta ja sisältö herättää positiivisia tuntemuksia ainakin tärykalvoissa. Biisit ovat soundiltaan sekä sanoituksiltaan voimakkaita ja tunteita herättäviä.

Tatu A, Kunelius ja Kauhiajuha ovat niittäneet mainetta koko maassa lukuisilla eri projekteilla. Kovassa haipissa ollut EKEM on vain yksi projekti, jota kyseiset miehet ovat olleet työstämässä. EKEMin ensimmäinen albumi Valo mun valtakuntaan näki päivänvaloa pari vuotta sitten kesällä. Sitä ennen Tatu A ja Kunelius ovat työstäneet kaksi albumia isossa nosteessa olleen Pummiharmonian nimen alla. Kauhiajuha taas julkaisi sooloalbumin Päätöksii viime vuonna.

EKEMin toisen albumin voi kuulla livenä ensimmäistä kertaa tänään perjantaina 6. lokakuuta visionäärisen Tulva Ry:n järjestämässä tapahtumassa Oulun 45 Specialissa. Lavalle nousevat illan aikana myös helsinkiläinen underground-kulttinimi Ameeba sekä toinen paikallinen kokoonpano Kielet Solomussa Productions. Tapahtuman löydät Facebookista täältä!

Uutisen on kirjoittanut Pop Median harjoittelija Samuli Rautiainen.