Onko Lahti tositurismin hiomaton timantti? Nyt kannattaa ottaa selvää!

Festivaalikansa vaeltaa kohti valoa. Kuva: Antti Sepponen

Lahden, tai siis Lahen, Kaupungin äänet -festarin talvispeciaaliin kannattaa tulla kauempaakin, vakuuttaa tapahtuman tuottaja Samppa Rinne. "Z-juna paratiisiin ja hyppy tuntemattomaan. Littipatsas, Mammis, Hanhi ja sitten Loviisankadulle", hän listaa onnistunutta matkaohjelmaa.

Kaksi kertaa pidetyn Kaupungin äänet -festivaalin järjestäjät eivät malttaneet taaskaan odottaa kesään, vaan laittoivat pystyyn Kaupungin äänet talvispecialin. Bakkanaalit järjestetään Lahden Torvessa ja Tirrassa huomenna 5.12.

– Kaupungin äänien aikaan Lahti ei ole hanurista!, lupaa Lahti-aiheisista valokuvistaan tunnettu Antti Sepponen. – Vaikka ei se kyllä oikeasti ole muutenkaan.

Sepponen kuvailee Lahden minifestaria vuoden kohokohdaksi, jolle Flow’kin uhkaa jäädä kakkoseksi. Kaupungin äänien tuottaja Samppa Rinne on ylisanoissaan ehkä hieman varovaisempi, mutta lupaa erinomaisia bileitä hänkin.

Horse Attack Squad Kaupungin äänissä. Kuva: Antti Sepponen
Horse Attack Squad Kaupungin äänissä. Kuva: Antti Sepponen

Kaksipäiväinen, kesällä järjestettävä emotapahtuma sisältää ”toistakymmentä artistia indierockista räppiin”, eikä sen talviversiokaan paljon huonommaksi jää. Lippu yksipäiväiseen tapahtumaan maksaa 20 euroa ja sillä saa ainakin Gasellit, Citymanin, Stepan ja Aren, Maajon, KESÄn, White Balancen ja Windows95 Manin, jonka italo-/synthpop-/trance-disko täydentää kattauksen keikkojen välissä.

– Ei yritetä mitenkään tarjota kaikille kaikkea, vaan on valittu pelkkiä hyviä esiintyjiä. Haetaan hyviä keikkoja ja ehkä piirun verran sellasta sisältöä, mitä Lahessa ei niin paljon tehdä, Rinne kuvailee.

Kun Rinteeltä kysyy syytä lähteä Lahteen kauempaakin, hän siteeraa Lahtiblogia:

Lahti on paratiisi.
Lahti on halpa.
Lahti on tie, totuus ja elämä.
Lahti on tositurismin hiomaton timantti.
Lahti on vähänku Silja Europa.

Kuva: Antti Sepponen
Avionin Prinssi Kaupungin äänissä. Kuva: Antti Sepponen

Jos kantti riittää, kannattaa siis harkita Lahtea itsenäisyyspäivän aaton juhlapaikaksi ja lähteä rohkeasti selvittämään, mistä Lahtiblogi, Sepponen ja Rinne puhuvat. FUM.fi sanoutuu irti kaikesta vastuusta kyseisen päätöksen kohdalla.