Odotus on ohi: Gracias julkaisi suomenkielistä soolomateriaalia, vaikka kappaleen nimen perusteella sitä ei ehkä ihan heti uskoisi

Maria Moulud

Homma etenee Graciaksen ensimmäisellä PME-julkaisulla.

Gracias puski tänään ulos pitkän odotuksen jälkeen ensimmäisen suomenkielisen singlensä, joka kantaa nimeä Toleka. Kappale on samalla artistin esikoisjulkaisu PME Recordsilla, vaikka hänet kiinnitettiinkin labelille jo vuonna 2014.

– Toleka on mun ensimmäinen suomisoolosinkku, jossa liikutaan jo nykyajassa mutta silti on tarve edetä (toleka = edetä, step up, liikkua jne.) vielä pidemmälle. Tolekassa liikutaan yhteisönä, kollektiivina ja ystävinä, Gracias kommentoi tiedotteessa.

Aiemmin Gracias on riimitellyt suomeksi ainoastaan muiden artistien kappaleilla. Häneltä on kuultu suomenkielinen verse esimerkiksi Gettomasan kultaa striimanneella Entä Sä -kappaleella ja JVG:n Mist Sä Tuut -posseraidoilla.

– Toleka on helppo lokeroida ”afro”-genreen, mut mulle se on vaan paluu lapsuuteen, siihen musaan ja niihin rytmeihin jotka soi meillä kotona päivittäin. Mä päätin tuoda erityisesti ne rytmit nykyaikaan ja samalla yhdistää ne mun suurimpaan rakkauteen, eli räppiin, Gracias jatkaa.