Nyt myös Elastisen ja Timo Pieni Huijauksen 12 vuoden takainen mixtape on laitettu ilmaiseksi jakoon – olisikohan tässä uuden trendin paikka?

Mixtapen kansi on täsmälleen oikealla tapaa kaamea houstonilaisen Pen & Pixelin hengen mukaisesti.

Elastinen ja Timo Pieni Huijaus tekivät euroja kesällä 2006.

Rähinä Recordsin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettu Rähinä20-juttusarja on useamman viikon ajan käsitellyt labelin takavuosien julkaisuja. Tänään julkaistussa postauksessa suurennuslasin alle on päätynyt kesän 2006 E.T.T.E. -mixtape, jonka takana ovat Elastinen ja Timo Pieni Huijaus. Alun perin rajoitettuna CD-painoksena ilmestynyt mixtape on laitettu samalla ilmaiseksi jakoon.

Elastinen ja hänen tuplaajanaan toiminut TPH päättivät julkaista samanlaisten intressien sekä yhteisten studiosessioiden pohjalta kollabolevyn ennen soololevyjään. Levyn tuotantopuolelle kaksikko sai mukaan Boy Miken, Joniveljen ja Marksin, joista kahta ensimmäistä kuultiin myös mikissä.

Kädestä käteen, Funkiestissa sekä koriskamoihin keskittyneissä Pointguard-liikkeissä myydyn underground-julkaisun ehdottomiin pommeihin kuuluu ainakin bboy-henkinen Mul on rytmii -raita. Kappale julkaistiin virallisemmassa muodossa muutamaa kuukautta myöhemmin Elastisen Anna soida -singlellä, jolla suomenkielinen rap palasi ”lamavuosien” jälkeen isosti radioiden soittolistoille.

Mixtapen pääset striimaamaan tai lataamaan täältä. Lisäksi samasta paikasta löytyy juttusarjassa jo aiemmin esiin nostetut Pommi Vol. 1, Pommi Vol. 2 sekä Brandonin This Town: The Mixtape.

Kotimaisille mixtapeille ei ainakaan toistaiseksi löydy netistä omaa kotia, mutta heitetään silti pallo niiden tekijöille. Samaan osoitteeseen olisi hienoa saada koottua muitakin julkaisuja, jotka eivät sisältönsä puolesta toimi Spotifyssä tai muissa suoratoistopalveluissa, eikö juu? Hint, hint…