Nyt jätetään junat ja lentokoneet hetkeksi omiin oloihinsa – Spektin uusimmalla julkaisulla kuullaan vaikutteita 80-luvun Italodiskosta

Italia on aina muodissa.

Maailmalta tihkuneiden tiedusteluraporttien perusteella Spektistanin diktaattori on mitä ilmeisimmin laajentanut henkilökohtaista vaikutuspiiriään uusille alueille. Spekti on nimittäin julkaissut uuden singlen, joka kantaa nimeä Forza Italia.

Nimestä huolimatta Spekti ei ole kuitenkaan ottanut haltuunsa Silvio Berlusconin johtamaa italialaista oikeistopuoluetta. Sen sijaan uutuuskappaleen ytimessä on matkustelu ja lomailu.

– Forza Italia on käännettynä vastaava kannatusfraasi kuin vaikka ”Hyvä Suomi”. Biisi onkin oodi matkustamiselle ja erityisesti Italialle, Spekti kertoo.

Spektin tallikaverin Brädin viimeisimmän julkaisun tapaan myös Forza Italialla kuullaan ensimmäistä kertaa rap-artistin laulua. Kappale on Jimi Pääkallon ja Samuel Kovankon tuottama.

– Oon ollut viime aikoina lumoutunut 80-luvun Italodiskosta ja tuotantoon onkin haettu vahvoja vaikutteita sieltä. Esimerkiksi artistit P. Lion ja Scotch sekä suomalaisista Aksuli ovat olleet mulla voimasoitossa.

Kapasiteettiyksikön taannoinen Bella Zau -paluusingle pohjautuu toisen maailmansodan aikaiseen italialaiseen partisaanilauluun Bella ciao, joka on tullut monelle tutuksi Netflixin Rahapaja-sarjasta. Onko Rähinän leirissä italialaisuus ollut yleisesti kovassa huudossa lähiaikoina?

– Italiahan on aina muodissa! Se on yksi mun ehdottomista suosikkimatkakohteista. Shoppailun, loistavan viini- ja ruokakulttuurin lisäksi sieltä löytyy erittäin upeita paikkoja. Vahva suositus esimerkiksi Milanon pohjoispuolen järvialueille, Firenzelle ja Roomalle, artisti hehkuttaa.