Nuorta verta räpin poppisiipeen: WIL esittelee ensimmäisen levy-yhtiösinglensä, jolla feattaa Ode

Vasta 20-vuotiaan popparin WIL:n ensimmäinen levy-yhtiösingle Nuori aina nyt kertoo askelista aikuisuuteen ja sen tuomaan vastuuseen: omaan asuntoon, laskuihin ja siihen mitä tarkoittaa, kun eletään kädestä suuhun:

– Vaikka aika kuluu ja ajat muuttuu, niin me ei. Mun moni frendi tuntui unohtavan sen, ettei elämä lopu, vaikka se huoleton vastuuttomuus ehkä loppuikin. Forever young, ei kaikki aina ole niin vakavaa, artisti itse kuvailee.

WIL on tehnyt musiikkia pikkupojasta saakka – ensimmäisen biisinsä hän teki vain 13-vuotiaana. Nyt artisti kertoo kuuntelevansa niiden aikojen musiikkiaan jo hieman häpeillen.

– Mitään en kuitenkaan jättäisi tekemättä. Ne asiat, joista silloin räppäsin, tuntuivat silloin ajankohtaisilta ja tärkeiltä mulle.

WIL on kerännyt omakustanteillaan jo laajan fanipohjan YouTubessa, ja nyt hän kokee ajan itselleen oikeaksi lähteä musiikkibisnekseen. Alku on ainakin lupaava, sillä jo WIL:n ensimmäisellä levy-yhtiön julkaisemalla singlellä feattaa Ode.

– Tutustuin Odeen wayback studiolla, kun olin äänittämässä häntä. Ode on aina ollut mun mielestä tosi kova ja vähän outo artisti. Mä oon pitkään halunnut tehä Oden kanssa biisin, ja kun Nuori Aina Nyt -kappale oli työpöydälläni, älysin, että tää vois olla se prokkis, millä me potkastaan ovet sisään.

WIL ei muutenkaan ole turhan vaatimaton tekemistensä suhteen.

– Mua kannattaa alkaa seuraamaan, koska sit kun mä kysyn stadikalla et ketkä on ollu mukana since day one, niin jengi voi nostaa käden ylös. Mä lupaan pitää homman mielenkiintosena. Oon kyllä oikeesti tosi kiitollinen kaikille, jotka supporttaa.

WIL kertoo menevänsä aina musiikki edellä ja tekevänsä juuri sellaista musiikkia, mistä itse tykkää. Tärkeintä on loppujen lopuksi hauskanpito, vaikka artistin haaveissa olisikin elättää itsensä musiikilla.

– Mut erottaa muista se, etten mä yritä mitään. Mä en halua edustaa asioita, joista en diggaa. Luotan intuitiooni, ja välillä ne ratkaisut on outojakin, mutta ne on mua.