Nopsajalka teki paluun – uusi biisi ja keikkatauko ohi, katso!

Soul Captain Bandista ja Elokuusta sekä Kapteeni Ä-ni -pumpusta tuttu Nopsajalka piti vuoden mittaisen keikkatauon, mutta nyt mies on palannut kehään uuden biisin ja keikkojen myötä.

FUM.FI tapasi miehen studiollaan ja jutteli mm. uudesta Tulta-biisistä, jonka Nopsajalan mukaan ei edes alun perin pitänyt olla dancehall-kappale.

– Siinä on taustalla kirja nimeltään Eläköön Rumba, jonka sain mutsilta synttärilahjaksi. Siinä on 17-vuotias mimmi 70-luvun Kolumbiassa. Calin suurkaupungissa elävä mimmi on flipannut täysin musaan ja tanssimiseen. Sen mielestä ne ovat elämän tärkeimpiä juttuja. Mun mielestä se on mieletön kirja, ja mä vain kirjoittelin riimejä sen kirjan pohjalta, Nopsajalka avaa biisin taustoja.

Nopsajalan vuoden kestänyt keikkatauko päättyi viime viikonloppuna Tampereella Lost In Music -tapahtumassa. Miehellä oli selkeä syy jättäytyä hetkeksi syrjään.

– Sitä oli keikkaillut niin kauan, ettei se tuntunut enää niin hohdokkaalta ja alkoi tuntua raskaalta. Varsinkin tässä kypsässä 38 vuoden iässä, Nopsajalka kertoo ja lisää, että hän ei ole lepäillyt laakereillaan, vaan on tehnyt aktiivisesti musiikkia koko ajan.

Samaan syssyyn mies paljastaa tulevia kuvioitaan ja kertoo oman näkemyksensä suomalaisen reggaen tilasta.

Kuuntele Nopsajalan Tulta tästä: