Nopsajalka lopettaa keikkailun – 20-vuotinen ura huipentuu erikoiskeikkaan syyskuussa

Viivi Huuska

"Nopsajalka on antanut mulle kaiken ja Nopsajalka on vienyt multa kaiken. Kiitos Nopsajalka 1997-2017."

Suomalaisen reggaen ja rytmimusiikin pioneereihin lukeutuva Nopsajalka eli Antti Hakala jättää keikkaelämän taakseen. Muun muassa Lupaan olla ja Nosta mua -hiteistään tunnettu helsinkiläisartisti ei osaa vielä itsekään sanoa, mitä kaikkea päätös konkreettisesti tarkoittaa.

– Mulla on ollut tän koko vuoden sellanen fiilis että tarvitsen tähän väliin jonkinlaisen pysähdyksen. Keikkoja on ollut ihan kiva tehdä ja oon tavannu tuolla ihan mielettömiä faneja, mutta sitten mä olen huomannut ettei näin nelikymppisenä jaksa noita öitä ihan samalla tavalla kuin kakskymppisenä.

Viime vuosina DJ Hermannin alias DJ Svengalin kanssa kiertänyt pitkän linjan tekijä ei silti ole luopumassa musiikinteosta. Nimenä Nopsajalka saattaa kuitenkin jäädä historiaan.

– Nopsajalka on ollut mulle rakas, vaikkakin ajoittain raskas roolihahmo jonka kautta mä olen musiikkiani tehnyt. Nyt musta tuntuu että olisi aika puhua noissa kappaleissani aivan omana itsenäni. Aika näyttää millaista musaa siitä syntyy, artisti jatkaa.

Nopsajalka tulee jättämään keikkalavat tyylillä, sillä hänen pitkän uransa kunniaksi järjestetään ainutlaatuinen erikoiskeikka Helsingin The Circuksessa 8. syyskuuta 2017. Keikalla kuullaan kappaleita 20 vuoden ajalta ja Nopsajalan mukaan lavalla nähdään myös useita vierailijoita.

– Sinne on tulossa mun kanssa esiintymään paljon mun uraan vaikuttaneita tärkeitä hahmoja. Me julkistetaan toi lineuppi kesän mittaan, mutta tässä vaiheessa voin jo sanoa et tätä sä et haluu missaa!