Noah Kin jättää hiphopin taakseen – ilmaisuaan laajentava artisti tekee viimeisen rap-keikkansa marraskuussa Kuudennella Linjalla

Julius Konttinen

Hiphopin jo aikoja sitten sivummalle työntänyt monilahjakkuus ei halua asettaa taiteelleen rajoja.

Kotimaisen englanninkielisen musiikin kärkinimien joukkoon kuuluva Noah Kin hakee uusia suuntia taiteelliselle ilmaisulleen. Alun perin No Matter the Season -debyyttialbumillaan tunnetuksi tullut tuottaja-artisti on päättänyt jättää hiphopin taakseen ja siirtyä uuteen aikakauteen.

Tuoreimmassa Facebook-postauksessaan Noah Kin kertoo kirjoittaneensa rap-tekstejä käytännössä tauotta 12-vuotiaasta asti. Viime vuosina kirjoittamisen tahti alkoi kuitenkin hidastua ja helsinkiläisartisti huomasi masentuneensa. Lähes kaksi vuotta kestäneen masennuskauden päätti havahtuminen siihen, että rap tuntui liian rajalliselta ilmaisumuodolta. Nyt Noah Kin haluaa toteuttaa itseään taiteilijana vapaasti ilman lokerointia.

Tällä viikolla Noah Kin julkaisi oman cover-versionsa HIM-yhtyeen läpimurtohitistä Join Me In Death. Tuoreella kappaleella näyttelijänäkin tunnettu moniosaaja kunnostautuu laulajana.

– HIM on aina ollut mulle niin sanottu “guilty pleasure” -bändi, eikä edes niin salainen sellainen. Oon aina ihaillut Ville Valon tyyliä kirjoittaa ja säveltää musiikkia, joka elää omassa todellisuudessa, irti ajasta ja paikasta. Kun kuulin, että HIM-projekti tulee päätökseensä, sydämeni särkyi hieman ja hankin saman tien liput Tuskaan, jotta pääsisin näkemään “viimeisen” keikan. Silloin tajusin, että mun täytyy nyt tehdä se, versioida HIMin kappale Join Me In Death kunnianosoituksena. Halusin antaa HIMille edes jotain takaisin siitä energiasta ja voimasta, mitä olen heiltä vuosien saatossa saanut oman identiteettini luomiseen, niin taiteilijana kuin ihmisenäkin, artisti avaa.

Perjantaina 10. marraskuuta Helsingin Kuudennella Linjalla on mahdollisuus kokea artistin viimeinen rap-keikka The End Of An Era -shown muodossa. All Night -klubin yhteydessä järjestettävää yhden aikakauden päätöskeikkaa seuraa toistaiseksi määrittelemättömän mittainen keikkatauko. Samassa tapahtumassa nähdään Noah Kinin lisäksi uudemmat artistilupaukset Onni Boi ja Pesso. Tarkemmat infot tapahtumasta löydät täältä.