Negatiivisten Nuorten kappaleiden sisältö alkoi muuttua liikaa todellisuudeksi – haastattelussa sooloalbumin julkaissut Olli Antonio

FemboArt

Soolomateriaalillaan lahtelaisartisti on yrittänyt kirjoittaa itselleen hieman parempaa tulevaisuutta.

Vuonna 2016 perustetun ja parhaiten ohjelmatoimistona tunnetun Högin ei pitänyt ihan lähivuosina aloittaa levy-yhtiö -toimintaa, mutta toisin kävi. Lahtelainen Olli Antonio laittoi muutamalla tekemällään kappaleellaan kiven vierimään ja nyt tilanne on kulminoitunut siihen pisteeseen, että Högin ensimmäinen albumijulkaisu on ulkona.

Suhteellisen tummilla väreillä maalattua De Puta Madre -levyä ehdittiin pohjustaa useammallakin singlellä, jotka ottivat soundillaan selkeästi etäisyyttä Olli Antonion aiempiin tekemisiin. Rähinä Recordsille levyttäneen Negatiiviset Nuoret -kokoonpanon punk-vaikutteita ei artistin debyyttialbumilta juurikaan löydy, vaikka kyseessä onkin monipuolinen paketti.

FUM.FI otti Olli Antonioon koodia De Puta Madren tiimoilta. Lue haastattelu alta!

Esikoisalbumisi on nyt ulkona. Miten pitkä työ levyn takaa löytyy ja millainen olo nyt on?

”About vuos sitten tehtiin Räxän kanssa Pinkkei Elefanttei ja siit tää koko levy sit sai alkunsa. Aika kivuttomasti tää saatiin aikaan, varmaan joku kahdeksan kuukautta tehtiin noita biisejä ja loput ajasta on sit menny loppuhiomiseen ja chillailuun. Fiilis on ihan jees, hetken aikaa tän levyn valmistumisen jälkeen meinas pieni writer’s block vaivata, mut nyt oon saanu kirjotettuu uusia biisejä mitkä on mun mielestä mun parasta tekstiä.”

Miten alun perin aloitit oman musiikin tekemisen?

”Joskus kymppiluokal aloin vissiin kirjottaa räppejä, mul oli jonkun verran frendejä ketkä oli siin vaihees tehny musaa jo vähän pidempään nii lähin vaan sit siihen juttuun mukaan.”

Nykyaikana monet artistit julkaisevat ainoastaan yksittäisiä kappaleita. Oliko kokonaisen albumin tekeminen itsellesi alusta asti itsestään selvä asia vai miten päädyit tekemään sellaisen?

”Oli se itsestään selvää alusta asti, tai eka mun piti tehä EP mut sit kun mulla oli viisi kovaa biisiä purkissa kelasin et mielummin teen vaa viisi biisiä lisää ja julkasen levyn.”

Onko albumilla jonkinlainen punainen lanka?

”On siellä ehkä jotain tiettyjä toistuvia teemoja, mut ei oo silleen mitään punasta lankaa. Konseptialbumin kirjottaminen on kiinnostanu mua viime aikoina tosi paljon ja mä aion vielä joskus tehä sellasen.”

Millainen ajatus De Puta Madre -nimen takana on?

”Mun faija on espanjalainen, mut kaksoiskansalaisuudest huolimatta mä en osaa muuta kun lähinnä kiroilla espanjaks. Kirjaimellisesti toi tarkottaa huoranpenikkaa, mut slangissa toi tarkottaa ”vitun hyvää”. Kai tossa on seassa pientä näpäytystä siitä miten hyvin se on hoitanut isälliset velvollisuutensa.”

Levyltä löytyy myös kappale nimeltä Half-Life 3, joka viittaa yhteen videopelimaailman tunnetuimmista ikuisuusprojekteista, jota ei kai edes ikinä julkaista. Osaatko nimetä mitään ikuisuusprojektia jota olet odottanut vuosikausia enemmän tai vähemmän turhaan?

”Haha mul on monta överi lahjakasta frendiä ketkä tuhlaa kaiken potentiaalinsa polttaen dänkkii ja pelates tietokonepelei. Niiden levyi mä oon tässä vähän ootellu.”

Tulit monelle alun perin tutuksi osana Negatiivisia Nuoria. Miten oma tuotantosi eroaa siitä projektista?

”Mä opin Negatiivisista Nuorista sen et kannattaa varoo mitä puhuu, koska siin on tosi isot mahollisuudet et se käy toteen. Ei me todellisuudessa oltu ihan niin sekasin kun mitä me niis biiseis annettiin ymmärtää, mut ne biisit rupes muuttumaan matkan varrella vähän liian todeks. Mun soolobiiseissä mä oon yrittäny kirjottaa mulle vähän parempaa tulevaisuutta ja monet ton levyn laineista on jo alkanut käymään toteen.”

Mikä on erikoisin tilanne, missä olet tullut tunnistetuksi musiikkiprojekteistasi?

”Joskus olin ihan kännissä Torven pihassa röökillä, joku likka tunnisti mut ja tuli sanomaan että haluis laittaa mut johonkin hengittävään purkkiin.”

Mitä keikoiltasi on lupa odottaa ja millaisella ryhmällä olet liikenteessä tien päällä?

”Paha sanoo, tällä hetkellä meit on lähössä minä ja mun frendi Juuso Lehtinen. Isommille keikoille saattaa lähtee Aataminoppa tuplaamaan. Veikkaan kans että Fembo tulee aika monelle keikalle messiin dokumentoimaa meininkii. Päästään kokeilee miten tän hetkinen setti toimii 17. maaliskuuta Torvessa ja katotaan sit miten toimitaan.”

Mitä muuta itselläsi on suunnitelmissa tälle vuodelle?

”Mä oon jo alottanu tokan levyn kirjottamisen, haluisin saada mahollisimman nopeesti lisää matskua ulos.”