Narri tylyttää Juha Sipilää naamion takaa

Ennen vanhaan narri kutsuttiin hoviin tekemään pilkkaa jopa kuninkaallisista. "Nyt ei kukaan kutsunut, mutta tulin silti!"

”Mun mielestä bailaamisesta, ryyppäämisestä ja vaikka krapulasta on nyt tehty ihan tarpeeksi biisejä. Näissä aiheissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta tässä ajassa tapahtuu paljon muutakin”, kertoo anonyymina pysyttelevä rap-tulokas Narri.

Narreja pidettiin hoveissa ja aatelistossa keskiajalla ja vielä pitkään sen jälkeenkin. Usein narrit olivat mielenterveysongelmaisia tai vähintään imitoivat sellaisia – he saivat sanoa asioita, joita muut eivät saaneet. Tähän historiaan Narri pohjaa omaa tuotantoaan:

– Narri on ulkopuolinen, joka voi nauraa – ja sen pitääkin nauraa – mille ja kenelle vaan. Koska se rooli on jo itsessään narrin rooli, niin Narri on se, jolle ensimmäisenä nauretaan. Katson ja tutkin satiiristen lasien läpi meidän yhteiskuntaamme, en toitota ryppyotsaisesti mitään yhtä totuutta.

Narri kertoo toimivansa anonyyminä, koska ei halua nostattaa omaa egoaan vaan saada asiansa kuuluviin.

– Narri voi olla kuka vaan. En yritä nostaa itseäni jalustalle enkä varsinkaan tulla julkkikseksi. Haluan vaan, että mahdollisimman moni ihminen kuulisi näitä biisejä, mitä teen.

Päätöksestään huolimatta Narri heittää kuitenkin pääministerillemme haasteen: ”Jos Sipilä paljastaa Vakuutuskuoren sisällön kokonaisuudessaan, niin Narri paljastaa, mitä maskin alta löytyy!”