Musta Barbaari ja Seksikäs-Suklaa näyttävät afrobiitin suunnan, ja se on tanssilattialle

Musta Barbaari on kuin paraskin elämänhallintaopas: joogaa, maalaamista ja tekemisen riemua.

Musta Barbaari palaa uuden, tanssimaan laittavan Eile me naura -biisin kanssa. Feattaamaan on löytynyt Seksikäs-Suklaa, ja tuotannosta vastaavat hänen kanssaan ison Bandida-hitinkin tehtaillut VG+ sekä Lihamyrsky-levy-yhtiötä pyörittävä Ruudolf.

Eile me naura:n tarina on surullinen kaikessa tavallisuudessaankin: baarissa synkkaa upeasti, mutta sen jälkeen toinen ei enää koskaan vastaa puhelimeen. Silti biisin yleistunnelma on positiivinen ja toiveikas, ja siitä on helppo povata tanssihittiä.

– Ollaan fiilistelty afromusaa jo vuosia, ja huomattiin kuinka suuressa nousussa se on maailmanlaajuisesti. Suomeen se tietenkin tulee viimeisten joukossa, mutta kun se nyt tulee, täytyi pitää huoli, että oikea porukka näyttää suunnan. Lihamyrsky pystyy siihen, kun tämänhetkiset artistit kaikki ovat afrikkalaistaustaisia, Musta Barbaari kertoo.

Musta Barbaari on saanut uransa aikana kuulla melkoisesti negatiivissävytteistä kommentointia ja vastustusta. Hän kertoo ymmärtävänsä, että pahaa oloa pitää purkaa, mutta pitää edellä kuvailtua tapaa vääränä.

– Olen itsekin syyllistynyt sellaiseen, mutta pitää löytää keino käsitellä omia asioita. Itse olen aloittanut joogamisen, kehonhallintatreenit, maalaamisen ja rauhoittavan musiikin kuuntelun. Huomaan, kuinka positiivisesti ne vaikuttavat mielialaan. Negatiivinen palaute saa minut surulliseksi, sillä olen pahoillani palautteen antajan puolesta, ettei tämä ole löytänyt keinoa käsitellä omia asioita siten, ettei loukkaisi muita.

Musta Barbaari haluaakin negailijoista huolimatta keskittyä positiiviseen, ja siitä uutuusbiisi Eile me naura on hyvä esimerkki.

– On vaihtoehto tehdä tai olla tekemättä. Tekemättömyys ei tuota iloa. Mä löydän ilon tekemisestä!