Kuka muistaa vielä ysärihitin Mixet tahdo olla mun kaa? Kappale on jälleen hyvinkin ajankohtainen, ainakin jos Mäkiltä ja Pyhimykseltä kysytään

Kuva: Universal Music

Mäkki laittoi tulille tuplasinkun, jolla hemmottelee sekä nuorempia fanejaan että vanhan koulukunnan räppipäitä.

Mäkin uutuussinkku Mixet tahdo lainaa kertosäkeensä 2. Maanantain ysärihitistä Mixet tahdo olla mun kaa. Kappale on myös Mäkin ensimmäinen yhteistyöbiisi Pyhimyksen kanssa, jonka kovalevyltä kyseinen renkutus Mäkin korviin kantautuikin.

Mixet tahdo olla mun kaa on vuoden 1994 myydyin suomalainen sinkku, joka on laitettu uuteen uskoon. Kyseessä on klassikko, joka ei ole tarpeeksi esillä, Mäkki avaa. – Alkuperäinen kappale on lyhyt ja vähänsanainen, joten me kirjoitettiin tarina tavallaan loppuun. Nyt on mennyt jo tarpeeksi aikaa niistä teini-iän ihastuksista, että niitä voi katsoa tällä tavalla ulkoa päin.

Mäkki kertoo miettineensä uudelleenkäsiteltäväksi muitakin 90-luvun klassikoita, muttei halua paljastaa vielä enempää. Onko olemassa sen ajan hittejä, joihin hän ei missään tapauksessa suostuisi koskemaan?

XL5:n tuotanto olisi varmaan sellainen, Mäkki miettii. – Paitsi jos saisin Mican mukaan, niin sitten. Mutta joku kunnon kultasormi-tuottaja siihen olisi saatava, itse en lähtisi projektia liidaamaan!

Mixet tahdo -biisin kyljessä julkaistiin myös sinkun ”b-puoli” Zoomaa, jota Mäkki kuvailee viileämmäksi räpiksi, joka on suunnattu vakiintuneille räppidiggareille. Hän pitää tärkeänä, että saa tehdä omaa juttuaan, vaikka kokeileekin siipiään myös kaupallisemman soundin puolella.