Mouhous ei turhia pohdiskele uudella singlellään

Rap-ryhmän tuorein julkaisu kantaa nimeä Teke ei mieti.

Etenee Recordsille sainattu trap-vaikutteinen rap-kokoonpano Mouhous julkaisi tänään uutta materiaalia Teke ei mieti -singlen muodossa. Jyväskyläläinen nelikko on omien sanojensa mukaan pysytellyt viime kuukausina keikkoja lukuunottamatta pitkälti studion uumenissa.

– Ollaan kokattu koko kesä studiolla auringolta piilossa, ettei päässyt ainakaan rusketus tarttumaan. Kai tuli vähän kans juhlittua…

Uudella raidalla ei liikuta turhan kauas Mouhousin ydinosaamisalueesta eli anteeksipyytelemättömästä bilemeiningistä. Teke ei mieti sai alkunsa melko spontaanisti ilman sen suurempaa etukäteen laadittua suunnitelmaa.

– Haluttiin tehdä provosoiva biisi, ja Teke ei mieti on ollut meillä pitkään insideläppä. Biitistä tuli sopivan aivot narikkaan -fiilis, ja tuntui että saadaan tuolla back to backilla siisti energia siihen. Kirjoitettiin koko biisi yhdeltä istumalta, samalla mökkireissulla kun meidän DJ mouhos itseltään niskat poikki. Nyt jo kunnossa ja kohta mukana keikoilla taas.

Mouhousilla on tuoreen singlen ohella kasassa useita muitakin kappaleita. Uutta materiaalia on työn alla koko ajan.

– Ei vielä olla päätetty että millaisessa muodossa ne biisit julkaistaan, tuleeko kokopitkä, pari erilaista EP:tä tai muuta sellaista. Uudelta musiikilta ei kannata odottaa mitään. Ollaan kokeiltu kaikenlaista, pelleilty paljon ja saatu siistejä juttuja aikaiseksi. Julkaisutahti olisi tavoitteena pitää kovana loppuvuosi.

Teke ei mieti -kappaleen sanoituksien perusteella jengillä on pian paineita käyttäytyä ja pukeutua nelikon antaman esimerkin mukaisesti. Mutta miten Mouhousin jäsenet käyttäytyvät ja pukeutuvat?

– Huonosti. Hyvin. Et välttämättä ekana veisi vanhemmille näytille, mutta kuvan voi kyllä näyttää.