Monspin tuorein sainaus on yhteiskunnallisena kommentaattorina tunnettu Laineen Kasperi

Samuli Härkönen

Suomi-palkittu rap-artisti kuvailee pitkän linjan levy-yhtiötä suoraselkäiseksi kuriiriksi musiikilleen.

Kahdenkymmenen vuoden kunnioitettavaan ikään ehtinyt Monsp Records ilmoitti tänään tehneensä levytyssopimuksen lappeenrantalaislähtöisen Laineen Kasperin kanssa. Vuonna 1998 perustetusta Kaucasista monimuotoiselle soolouralle ponnistanut rap-artisti ja äänisuunnittelija oli harkinnut uusinta peliliikettään pidemmän aikaa.

– Olen vaiheillut seuraavan levyni julkaisijaa jo pitkään ja perusteelliset tutkimukseni osoittivat, että Monsp on juuri oikea vaihtoehto kyseiselle levylle. Ajattelen sitä viimeisenä Laineen Kasperi -albumina ja haluan keskittyä kunnolla ja loppuun asti itse sisällön timmiksi virittämiseen, artisti kommentoi.

Laineen Kasperi on aiemmin kunnostautunut julkaisemalla levyjä omatoimisesti perustamallaan Ähky Recordsilla. Miksi uusi pitkäsoitto ei tule samaa kautta ulos?

– Omalla levymerkillä oman materiaalin julkaisun ongelma on se, että deadlinea voi siirtää loputtomiin ja näin myös yleensä käy. Mitä kauemmin näitä juttuja tekee, sitä enemmän kiinnostaa itse musan tekeminen eikä sen smuglaaminen. Itsehän en saa hoidettua biisejäni edes Spotifyyn, joten Monspia voi ajatella sellaisena suoraselkäisenä kuriirina, joka salakuljettaa biisini luotettavasti päivänvaloon.

Alkuperäisistä aikatauluista viivästyminen on suhteellisen yleistä kotimaisille rap-levyille. Tästä oppineena Lainekaan ei lupaa uudelle albumilleen tarkkaa julkaisuajankohtaa.

– Levy tulee öö.. sitten kun, Laine päättää.

Suomalaisen hiphopin kiistattomasti tärkeimpiin instituutioihin lukeutuvan Monsp Recordsin muita tämänhetkisiä artisteja ovat muun muassa Eevil Stöö, Kube, Lyömättömät ja Pijall. Helsinkiläisen levy-yhtiön parikymmentä vuotta kestänyttä matkaa juhlistetaan elokuussa Flow Festivalilla puolentoista tunnin spessukeikalla, joka toimii läpileikkauksena lafkan historiasta.