Monspin lastenlaulukokoelmalla kuullaan Gramexin kaikkien aikojen nuorinta jäsentä

Ei, otsikossa ei puhuta Laineen Kasperista, vaikka gubbe kokoelmalla onkin.

Kokoelmalta löytyy yhteensä 14 kappaletta.

Uutisoimme maaliskuussa Monsp Recordsin valmistelevan omaa lastenmusiikkikokoelmaa. Nyt projekti on siinä pisteessä, että levylle on saatu lyötyä nimi ja julkaisuajankohta lukkoon.

Musiikkia lapsille – Lastenlauluja -kokoelma on kasvanut alun perin kaavaillusta EP:stä kokopitkän levyn mittaan, sillä platalle on tulossa kaiken kaikkiaan 14 raitaa. Esiintyjinä levyllä kuullaan muun muassa JodarokiaLaineen KasperiaJapi Apinaa sekä Mariskaa, joka vastaa kokoelman ensimmäisestä singlestä.

Mariska on äänessä singlellä Kännikala ja selvä pyy, jossa on mukana myös mc Mansikka. Kappaleen on tuottanut Xmies ja se ennakoi samalla Mariskan syksyllä julkaistavaa Määt ja Muut – Runoja eläimistä ja ihmisistä -runokirjaa. Levy-yhtiön mukaan kappale edustaakin samaa linjaa kuin tuleva runokirja – riimien riemua ja kerronnan keveyttä.

– Kännikala-biisi on alun perin ipanapalta sensuroitu vaarallinen kappale, joka on odottanut ystävällishenkistä ja ymmärtävää kotia jo jonkin aikaa. Olin riemuissani kuullessani Monspin lastenlevyprojektista ja uskoin kännikalan hetken koittaneen. Suurenmoisena lisänä biisissä toimii mc Mansikka, joka on myös kautta aikain nuorin Gramexin jäsen, Mariska kertoo.

Mikäli FUM.FI:n tiedustelujaosto ei ole ihan totaalisen ruosteessa, niin mc Mansikka on Mariskan oma toukokuussa 2016 syntynyt lapsi. Takavuosina Puhuvan Koneen markkinoinnissa käytetylle ”Suomen nuorinta hiphoppii” -sloganille taitaa siis olla uusi soihdunkantaja tiedossa.

Single saapuu suoratoistopalveluihin perjantaina 4. toukokuuta. Kokonaisuudessaan Musiikkia lapsille – Lastenlauluja julkaistaan tiistaina 15. toukokuuta.