Miten tehdään täydellinen albumi? Ei mitään käryä, mutta Laineen Kasperin uusi pitkäsoitto toimii ainakin todistusaineistona sellaisen havittelusta

Samu Hintsa

Tiedossa on mielipuolinen projekti albumin tekemisen ja vähän kaiken muunkin vaikeudesta.

Viime vuonna Monsp Recordsin suojiin siirtynyt Laineen Kasperi on saanut uuden albuminsa kasaan. Levy kulkee nimellä Vihapuheita ja rakkauslauluja, ja se julkaistaan digin ohella tuplavinyylinä perjantaina 18. toukokuuta.

Itä räpäyttää -festareiden taiteellisena johtajanakin tunnetun Laineen tuorein hengentuote muutti muotoaan tekemisensä aikana. Kaikista suunnitelmista huolimatta lopputuloksesta muodostui jotain ihan muuta mitä artisti alun perin ajatteli.

– Vihapuheita ja Rakkauslauluja on albumikokonaisuus, joka sisältää 17 raitaa todistusaineistoa aikuisen ihmisen mitoissa olevan lapsen suuresta unelmasta tehdä täydellinen albumi. Se on sarjassaan kuudes Laineen Kasperi-albumi ja todennäköisesti myös viimeinen sellainen, Laine kirjoittaa Facebookissa.

Samassa yhteydessä on julkaistu myös levyn kansi ja tracklist. Koko postauksen pääset lukemaan alta.

Kappalelistassa huomiota herättää etenkin posseraita, jossa on mukana tekijöitä laidasta laitaan aina Kaucas-kollega Raipatista saamelaiseen Amociin. Lisäksi samalla raidalla kuullaan pitkästä aikaa Palefacen tuplaajana takavuosina tunnetuksi tullutta Jinxiä, joka on Laineen tapaan vaikuttanut aikoinaan Lappeenrannassa.

Tänä viikonloppuna Kassu on mahdollista nähdä livenä Rollon Cult Grandessa sekä Oulussa Tulvaklubilla, jossa keikkailevat samana iltana Haamu ja Mactopias. Ei siis muuta kuin tonteille mikäli olet alueella ja ennakkotuntuman ottaminen mielipuoliseksi luonnehdittuun albumiin kiinnostaa!