Mitä tapahtuu, kun yhdistää 1990-luvun alun nuorten sielunmaisemaan kuuluneen grunge-soundin ja nykyajan junnujen suosiman trapin?

Eemeli Linna Photography

Diison liikkuu uudella julkaisullaan Kurt Cobainin ja kumppaneiden jalanjäljillä.

Jamaikalaistaustainen Diison aloitti vuoden 2018 omalta osaltaan julkaisemalla uuden kappaleen nimeltä Lasso. Inspiraatio tuoreen trap-singlen äänimaailmalle on löytynyt Seattlessa kehittyneestä grunge-soundista.

– Olin jo pitkään halunnut yhdistää grunge-soundia trapin kanssa, sillä molemmissa genreissä on paljon samaa energiaa ja angstia. Sanat biisiin syntyivät vaivattomasti. Olin kyllästynyt nykyajan huomionhakuiseen ilmapiiriin, jossa keskitytään enemmän itsensä markkinointiin, kuin itsensä kehittämiseen, Diison pohjustaa tiedotteessa.

Kappaleessa ovat mukana laulaja Sané sekä Diisonin Tasoi Records -kollega Djangomayn, jonka kanssa artisti on tehnyt yhteistyötä useammallakin raidalla. Myös Universal Musicille kiinnitettyä Sanéa on kuultu Diisonin jo aiemmin julkaistulla Aina-balladilla.

– Sané oli mukana projektissa jo varhaisessa vaiheessa, ja Djangomayn halusi hypätä mukaan raidalle kuultuaan sen ensimmäisen kerran. Fiittivalinnat osoittautuivat oikeiksi, sillä kaikki pelaavat hyvin yhteen ja toivat biisiin oman tyylinsä, rap-artisti jatkaa.

Lasson tuotantopuolesta vastaavat Diisonin itsensä lisäksi Johan Lönnberg ja Jay Kova. Kitarariffit ovat tuottajanakin kunnostautuneen Sanén kädenjälkeä.

Ota Lasso haltuun alta! Kappale kuullaan todennäköisesti livenä 27. tammikuuta Helsingin Nosturissa, jossa nähdään Diisonin ohella keikalla Versace Henrik, NCO, Musta Hanhi, Djangomayn ja Bizi. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä!