“Mitä söisit jos voisit syödä mitä vaan?” – muun muassa tämä kysymys innoitti Aivovuodon levyä

Antti Sepponen

Utopia sessiot -EP on nyt kokonaisuudessaan julki.

Aivovuoto julkaisi viime perjantaina 29. maaliskuuta uuden Utopia sessiot -EP:n, joka on nyt kuunneltavissa kaikissa digipalveluissa. Vinyyli- ja kasettipainos ilmestyy kauppoihin toukokuussa, minkä lisäksi Oonx mä pelle -musiikkivideo julkaistaan tämän viikon perjantaina 5. huhtikuuta.

Tarkkuuteen ja jopa perfektionismiin taipuvainen bändi pysytteli kaukana musiikkilaitteista lähes koko vuoden 2018 ja keskittyi keikkoihin ja elpymiseen. Tästä poikkeuksen tehnyt, maaliskuussa 2018 julkaistu Aivan outo -kappale jäi yksittäiseksi julkaisuksi ja tuoreelta EP:ltä ilmestyi ennakkoon vain joitakin viikkoja sitten julkaistu single Naavaa.

Vierailijoita on levyllä on kourallinen: mm. DREAMGIRLS-yhtyeestä tunnettu Yeboyah esittelee sulavaa flowtaan Et oo käyny bileis -biisillä. Tuuttimörkö ja Dj Kridlokk pohtivat pelleyttään kappaleella Oonx mä pelle ja Dj Ibusal tilittää tuttuun tapaansa LME-raidalla.

Utopia EP:llä haaveillaan vapaudesta ja omasta tilasta. Kun elämän realiteettien pohdiskelu kääntyy, varsinkin räpissä, usein kritiikiksi ja valittamiseksi, Aivovuoto ei ole halunnut rajautua muiden asettamiin kehyksiin ja tyytyä reagoimaan toisten tekemisiin, vaan tehdä vapautuneesti sitä mitä tulee ja mikä tuntuu hyvältä.

Paperillakin se on kaunis kuva. Lähtöajatuksena oli luoda musiikissa sitä utopiaa, jossa elämää ei ohjaisi vaikkapa taloudelliset vaatimukset tai arjen aikataulut, vaan oma tahto ja ihanteet. Yksi innoittava kysymys oli Matin ruokatilauksia arpoessa suosima “Mitä söisit jos voisit syödä mitä vaan?” Jos ei voi kuvitella mahdotonta, ei varmasti voi saavuttaa sitä.

Utopia sessioiden pariin pääset alta: