Mikael Gabrielilta toinenkin kirja – ristiriitaisen artistin elämäkerta julkaistaan syksyllä

Nana Simelius

Elämäkerran kirjoittaa toimittaja, tietokirjailija, radiojuontaja ja televisiopersoona Laura Friman.

Suomalaisen hiphopin keskeisten hahmojen tarinat ovat päätyneet viime vuosina yhä useammin myös kirjojen kansien väliin. Tällä hetkellä työn alla on useampiakin kirjaprojekteja, joista on jo julkistettu koko kotimaisen hiphop-kulttuurin kattava historiikki.

Viime vuonna oman HIMMEE-kiertueensa pohjalta valokuvakirjan tehneellä Mikael Gabrielilla on yhtä lailla tulilla uusi kirjaprojekti. Tällä kertaa tulossa on elämäkerta nimeltä Mikael Gabriel – Alasti, jonka kirjoittaja Laura Friman on aikaisemmin kunnostautunut toimittamalla esimerkiksi JVG:n kirjan. JVG – Etenee oli yksi vuoden 2016 myydyimmistä tietokirjoista.

Kirjan kustantajan WSOY:n tiedotteen mukaan elämäkerta kertoo pian 28-vuotiaan rap-artistin tarinan lastenkodista rap-piireihin ja myyntilistojen kärkeen.

– Mua kuvaillaan usein ristiriitaiseksi, koska mussa on niin paljon pimeyttä ja valoa. Monet ihmiset ajattelee tuntevansa mut hyvin, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Oon antanut aina itsestäni paljon musiikissa ja julkisuudessa, ollut oma itseni ja puhunut asioista suoraan. Kuitenkin ne monet tarinat ja asiat jotka on muovannut musta tällaisen ihmisen, on vielä kertomatta ja siksi tää kirja tehtiin, Mikael Gabriel kertoo tiedotteessa.

Syksyllä ilmestyvä kirjassa ei ole tarkoituksena säästellä mitään. Mukana on niin synkimmät hetket kuin elämän korkeimmat huiputkin.

– Se tulee valottamaan brutaalin rehellisesti sen kuka olen, miksi olen tällainen ja näyttämään taisteluni siitä, miten olen tällaiseksi tullut. Oon auki ja tiedän että rehellisyyteni voi jopa loukata joitain matkaani kuuluneita ihmisiä. Toivon kuitenkin kaikkien tajuavan, että tää on mun tarina, mun maailma ja minä. Alasti.

Elämäkerran kannen näet alta. Kirjan tarkka julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.