Mikael Gabriel supersuosiostaan: ”Ei kusi enempää nouse hattuun, mitä se on jo noussut!”

Mikael Gabrielin Himmee-kiertue starttaa tammikuussa Joensuusta ja hänen elämästään kertova dokumentti saa ensi-iltansa marraskuussa. Toisin kuin voisi kuvitella, lisääntynyt julkisuus on vain lievittänyt artistin stressiä.

Kuva: Olav Stubberud

Mikael Gabriel ilmoitti vetäytyvänsä loppuvuodeksi julkisuudesta tekemään musiikkia. Kauaa ei kuitenkaan tarvitse pärjätä ilman, sillä samaan hengenvetoon hän kertoi myös tammikuussa starttaavasta Himmee-kiertueestaan.

Himmee tulee olemaan koko perheen show, mistä on jätetty kaikki turha negistely pois. Siellä tulee kyllä olemaan matskua räppifaneille, mutta koko paketti toimii vauvasta vaariin.

Mikael Gabriel ei halua vielä paljastaa, tuleeko kiertueella vierailemaan Vain Elämää -artisteja. Sarjassa kuultuja biisejä ohjelmistossa kuitenkin ainakin on. Mikael Gabrielista on myös kuvattu dokumenttia kuluneen vuoden ajan, ja lopputulos saa ensi-iltansa Nelosen kautta marraskuussa.

Mikael Gabriel on nyt esillä joka puolella ja hänestä on kirjoitettu ahkerasti. Räppäri kertoo suhtautuneensa mediaan aikaisemmin hieman epäluuloisesti, mutta nyt kasvaneen kiinnostuksen myötä tilanne on helpottunut.

– Suhteeni mediaan on parantunut, vaikka musta on kirjoitettu nyt tosi paljon. Ennen musta kirjoitettiin usein vähän epäkunnioittavaan sävyyn, mihin olen toki itsekin puheillani ja teoillani vaikuttanut, mutta nyt on tosi paljon helpompi ja kivempi olla. En ole katkera mistään, mutta aikaisempi kirjoittelu on tehnyt musta ehkä vähän varovaisen.

Mikael Gabriel on siitä ihmeellinen artisti, että jättimäiseksi kasvanut suosio ei lisää stressiä, vaan pikemminkin vähentää sitä.

– Stressaan nyt vähemmän kuin ennen, on paljon iisimpi olla. Mulla on paljon parempi fiilis ihmisistä ja itsestäni, ei tarvitse oman pään sisällä taistella koko ajan. Ei fiilis muuten eroa siitä, kun olin puolisuosittu tai en suosittu ollenkaan. Ei kusi enempää nouse hattuun, mitä se on jo noussut, artisti vitsailee.