Mikael Gabriel suoraan Suomen Spotifyn listaykköseksi: ”Tuntuu hyvältä ja erikoiselta”

Kuva: Olav Stubberud

Mikael Gabriel on mukana parhaillaan käynnissä olevan Vain Elämää -ohjelman vitoskaudella.

Mikael Gabrielin versio Vain Elämää:n avausjaksossa kuullusta Lauri Tähkän Pauhaava sydän -kappaleesta nousi suoraan soitetuimmaksi biisiksi Spotifyn suomalaisten kappaleiden Top-50-listalla. Urbaanin musiikin edustajat ovat järjestään olleet Vain Elämää -kausien kiinnostavimpia tekijöitä, eikä Mikael Gabriel selvästikään ole poikkeus.

 

Vain Elämää -sarjan artistikattaus on koottu vuosittain melko samalla reseptillä; pari ikoniseen asemaan ehtinyttä iskelmäartistia, nuorempia vahvoja naislaulajia, hieman karheampaa linjaa edustava rokkimies ja yksi urbaanin musiikin edustaja. Cheek räjäytti pankin sarjan ykköskaudella versioimalla Jari Sillanpään Kaduilla tuulee -kappaletta, Jukka Pojan tulkintaa Pauli Hanhiniemen Lautalla-biisistä kuvailtiin hypnoottiseksi ja JVG nousi suursuosioon VilleGallen osallistuttua sarjan viime kaudelle.

Vain Elämää:n myötä rap ja muu urbaani musiikki on noussut kunnolla valtavirran tietoisuuteen. Tätä esiinmarssia on nyt vuorostaan edesauttamassa Mikael Gabriel, joka kertoo saaneensa Vain Elämää -esiintymisistään pelkästään positiivista palutetta: ”Yleensä se on aika 50-50, että hyviä juttuja on, mutta vihaakin löytyy. Nyt palaute on ollut sataprosenttisesti hyvää, joten kyllähän se sydäntä lämmittää. Se ei kuitenkaan aina ole mikään itsestäänselvyys, kun internet saattaa olla hyvinkin petollinen paikka.”

Mikael Gabriel tuntuu olevan muutenkin joka puolella – tv-ruuduissa, lehdissä ja valkokankaalla. Antti J. Jokisen Pahan Kukat saa ensi-iltansa 30.9., samana iltana kuin Mikael Gabrielin Vain Elämää -päivä nähdään Nelosella. Loppukaudellekin artisti lupaa katsojille elämyksiä ja hyvää tv-viihdettä.